English version of this page

Arbeid pågår!

Fasaderehabiliteringen og oppussing ellers går nå inn i en spennende sluttfase, hvor fargene kommer på plass, og vi ser omrisset av den nye 3 etasjen og terrassene ligger klare for flislegging. 

murbygning med ulike farger

Utsnitt av fasadens farger i januar, mai og juni 2024

Etter lange og mange dager med sikring, restaurering av vinduer, reparasjoner og pussing er bygningen klar for å bli malt med kalkmaling. Fargene har blitt bestemt i konsultasjon med Riksantikvaren i Roma som var på befaring tidligere år. Et grundig arbeid har blitt lagt ned for å beholde det opprinnelige uttrykket og for å restaurere fasaden. Dyktige snekkere har reparert trevinduene og persienner av tre har blitt montert. Sikring, reparasjoner og grunning av fasaden har blitt gjennomført, og denne uken blir det påført stadig mer farger. Innendørs ventes det på gulvfliser mens alt det elektriske og grunnarbeidet ellers har blitt gjort. 

Eiendomsavdelingen ved UiO har fått hjelp av Forsvarsbygg til å lede prosjektet, mens den italienske arkitekten Michele Annesi er lokal byggleder og entrepenøren Alba utfører arbeidet. 

En del skal fortsatt på plass, men arbeidet er nesten i rute, og Instituttet ser frem til gjenåpning i september!  

Publisert 3. juli 2024 15:20 - Sist endret 3. juli 2024 15:48