English version of this page

Takk til Skandinavisk Forening og Det finske institutt

Under oppussingen av fasaden har Instituttet knyttet enda sterkere bånd til samarbeidspartnere i Roma. Skandinavisk Forening og Det finske institutt har vært spesielt viktige for undervisningen, vi har fått benytte forelesningssal, stue, hager og utstyr.  

Bildet kan inneholde: stol, gardin, arkitektur, interiørdesign, dress.

Forelesningssalen til Det finske institutt med norske antikkstudenter, mai 2024

Det finske institutt holder for tiden til i Via Garibaldi mens deres ærværdige renessansebygning Villa Lante helt øverst på Gianicolo-høyden renoveres. Antikkstudentene fra universitetene i Oslo og Bergen har hatt forelesninger både ute ved byens monumenter og museum, og i finnenes flotte forelesningssal i Via Garibaldi. I likhet med Det norske instituttet, fokuserer Det finske institutt på humanistisk forskning og undervisning, men har i tillegg innkvartering for forskere, studenter og kunstnere, og et utvidet kulturmandat. 

Antikkstudenter i stuen til Skandinavisk Forening april 2024.

Skandinavisk Forening har satt sin stue og hage til disposisjon som sosialt møtepunkt for de norske studentene, og lærere ved kurset har overnattet der. I tillegg til antikkstudenene, har Foreningen også tatt imot studenter innen kunsthistorie og arkitektur dette semesteret.

Skandinavisk Forening er et nordisk samarbeid opprettet i 1860. Foreningen tilbyr opphold til kunstnere fra nordiske land og arbeider med kulturutveksling mellom nordiske land, Italia og resten av verden. Foreningen holder til i Via di Santa Sabina 8, på Aventino-høyden. 

Foreningen opplever store utfordringer fordi Nordisk ministerråd ønsker å redusere sin  økonomisk støtte. Vi håper beslutningstakerne snur i saken, og oppfordrer våre lesere til å ta en titt på Foreningens webside, og gjerne også vise sin støtte ved å bli medlem!  

Vi ønsker å takke Det finske institutt og Skandinavisk Forening, og ser frem til videre samarbeid!  

Publisert 10. mai 2024 11:40 - Sist endret 15. mai 2024 17:14