English version of this page

Roma i Oslo 19. mars

Det norske institutt Roma arrangerer P.A. Munch forelesning og utdeling av H.R. Astrups Roma-pris for studenter på Domus Bibliotheca i Oslo.

Bildet kan inneholde: himmel, anlegg, bygning, armatur, sky.

Biblioteca Casanatense i Roma, og statuen av kardinal Girolamo Casanate av Pierre Le Gros. Foto: Gabriele Anesin, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

P.A. Munch forelesningen som vanligvis arrangeres i Roma i vårsemesteret flyttes i år til Oslo på grunn av oppussing av Instituttet. Den er en del av et sammensatt program DNIR arrangerer i forbindelse med UiO's Humaniorafestival. 

PROGRAM

Dørene åpner kl. 17:30 

Musikalsk innslag ved Institutt for musikkvitenskap ved HF/UiO.

Velkomst og introduksjon ved Prof. Kristin B. Aavitsland, Det norske Institutt i Roma

P.A. Munch forelesning ved Prof. Line C. Engh, Institutt for filosofi ide- og kunsthistorie og klassiske språk: "Inn i arkivene: Roma og digitaliseringens begrensninger"

DNIR-slam: Fire studenter i Roma, fire prosjekter om Roma

Utdeling av Hans Rasmus Astrups Roma-pris for fremdragende studentarbeid ved Rolf Johan Ringdal, Stiftelsen Hans Rasmus Astrup.

Enkel mottakelse med anledning til spørsmål. Arrangementet avsluttes kl. 21.

Årets P. A. Munch foreleser er Prof. Line Cecilie Engh fra Institutt for filosofi, kunsthistorie og idèhistorie (IFIKK), Universitetet i Oslo. Hun vil diskutere nytten av å erfare nedstøvede arkiver og ruiner i vår digitale samtid. Line Cecilie Engh er idèhistoriker med forskningsfokus på tekstkultur, kjønn, liturgi og identitetsdannelse i middelalderen og kognitiv vitenskap. Line har bodd og forsket i Roma i mange år, er æresmedlem ved DNIR. Hun underviser fortsatt både på Blindern og i Roma.  

Takket være en generøs donasjon fra Stiftelsen Hans Rasmus Astrup, kan instituttet dele ut en Roma-pris for fremdragende studentarbeid. Hensikten med prisen er å styrke rekrutteringen til humanistiske fag innen Det norske institutts formålsparagraf. 

Instituttet har i år mottatt fem nominasjoner til prisen som deles ut for første gang i år til studenter på BA eller MA nivå. Vinneren får et stipend på 8 000 NOK, en reise t/r Roma og et studieopphold på 1 måned i DNIRs forskerhybel, der hensikten er å bearbeide vinnerarbeidet for publikasjon og presentere den på DNIRs løpende forskerseminar. Hans Rasmus Astrups Roma-pris deles ut årlig i Oslo (2024 - 2027).

Obligatorisk påmelding via nettskjema 

Inn i historien – Humaniorafestivalen 2024 - Det humanistiske fakultet (uio.no)

Publisert 23. feb. 2024 14:45 - Sist endret 28. feb. 2024 13:13