Humaniorameldingen 6 år

Hva ville den og hvor langt er vi kommet? Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo inviterer til feiring og panelsamtale.

Bakgrunn med tekst: Meld. ST. 25, 2016-2017. Melding til Stortinget. Humaniora i Norge. Kollasje av fotografier: En ung mann med skjegg, en middelaldrene mann med briller, en middelaldrene kvinne med brilller, en smilende middelaldrende mann, en middeladrende mann med gråt hår og briller. Bakgrunnen er en illustrasjon av en mann med armene utslått. Fotograf og illustrasjon. Montasje

Fra venstre: Torbjørn Røe Isaksen (foto: Stortinget), Christine Meklenborg Nilsen (foto: Jarli & Jordan), Frode Helland (foto: UiO), Oddmund Løkensgard Hoel (foto: Ragne B Lysaker), Johannes Løvhaug (foto: Forskningsrådet), Mathilde Skoie (foto: UiO).

Tidligere kunnskapsminister og humaniorameldingens far, Torbjørn Røe Isaksen, deler sine tanker om meldingens bakgrunn og visjon. 

I tillegg vil et invitert panel diskutere status og veien videre for humaniora.

I panelet finner vi:

  • Oddmund Løkensgard Hoel, statssekretær i Kunnskapsdepartementet
  • Johannes Løvhaug, avdelingsdirektør i Norges forskningsråd
  • Mathilde Skoie, prodekan for forskning ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo

Samtaleleder er Christine Meklenborg Nilsen, professor i fransk og instituttleder ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo. 

Frode Helland, dekan ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo ønsker velkommen. 

Vi byr på marsipankake og kaffe fra kl. 12:45. Alle er hjertelig velkommen!

Arrangør

Forskningsseksjonen ved Det humanistiske fakultet
Publisert 6. juni 2023 10:18 - Sist endret 24. jan. 2024 12:27