Kvinners rettigheter: Zimbabwe, USA, Frankrike

Seminaret har bidrag fra Det juridiske fakultet, Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og fra Nobels Fredssenter. I tillegg vil studentene ved prosjektet legge fram sine oppgaver. Noen av temaene på seminaret vil være kvinnelige fredsprisvinnere, franske feminister, amerikansk kvinnebevegelse og kvinners stilling i Zimbabwe. Seminaret er åpent for alle.

Annie Kenney og Christabel Pankhurst. (Wikipedia Commons)

Foto: Wikipedia Commons

Kvinners rettigheter: Zimbabwe, USA, Frankrike

For snart hundre år siden ble allmenn stemmerett innført i Norge, og kvinner fikk statsborgerlige rettigheter på linje med menn. I anledning jubileet i 2013 har vi startet opp et tverrfaglig prosjekt på UiO om kampen for og implementeringen av kvinners politiske rettigheter.

Nå er det tid for et nytt seminar! Seminaret har bidrag fra Det juridiske fakultet, Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og fra Nobels Fredssenter. I tillegg vil studentene ved prosjektet legge fram sine oppgaver. Noen av temaene på seminaret vil være kvinnelige fredsprisvinnere, franske feminister, amerikansk kvinnebevegelse og kvinners stilling i Zimbabwe. Seminaret er det tredje i rekken av seminarer arrangert av det tverrfaglige 2013-prosjektet: demokrati og stemmerett.

Velkommen til seminar!

Program:

10.15  Velkommen og presentasjon

10.30  Anne Hellum: Etter stemmeretten hva så: kvinners menneskerettigheter, makt og sivilsamfunn i Zimbabwe

11.00 Tone Brekke: Fra Seneca Falls til Rebecca West

11.30  Ingeborg Owesen: Franske impulser fra 1600-tallet og fram til i dag

12.15  Jessica Angstreich: Nobels Fredssenter feirer de kvinnelige fredsprisvinnerne i anledning 2013-jubileet

12.30  Studentene presenterer oppgaver under arbeid

 

Seminaret arrangeres med støtte fra det interfakultære Demokratiprogrammet "Demokrati som idé og prakis" ved Universitetet i Oslo.

 

For nærmere opplysninger kontakt førsteamanuensis Hilde Sandvik: hilde.sandvik@iakh.uio.no, eller vitenskapelig assistent Bjørg Ida Berget: b.i.berget@iakh.uio.no

 

Publisert 7. mars 2012 13:38 - Sist endret 8. mars 2012 10:50