Protokoll fra instituttstyremøte

Til stede:

Medlemmer: Jon Vidar Sigurdsson, Unn Pedersen, Eirinn Larsen, Einar Lie, Karl Joachim Brende, Mari Arentz Østmo, Nora Birkeland, Anders Lindhjem-Godal

Varamedlemmer: Therese Langseth

Observatører med talerett: Per Ditlef Fredriksen, Noëlle Streeton 

Fra administrasjonen: Ragnar Holst Larsen (referent) og Lin Ullern

Til dagsorden:

Orienteringssaker: 

O-Sak A: Protokoll fra instituttstyremøte 7. februar 2024

Protokoll fra møtet

O-Sak B: Status for utlyste stillinger: Det er for tiden to faste stillinger i ansettelsesprosess, henholdsvis førsteamanuensisstillingen i norsk 1800-tallshistorie og førsteamanuensisstillingen i tidlig 1900-talls historie (1900-1950). Sakkyndig komité for begge stillingene er oppnevnt og administreres av professor Einar Lie.  

O-Sak C: Arbeidsmiljøundersøkelsen (ARK) har vært sendt ut til alle ansatte ved instituttet. Svarfristen var 3. mars. Prosessen videre er at resultatene først presenteres for ledelsen og så hele instituttet 16. april. De ansatte ved instituttet er delt i grupper ut fra fag og type stilling, og disse gruppene skal jobbe videre med resultatene og mulige tiltak som sendes videre til styringsgruppa. Frem mot oktober i år skal det jobbes videre med eventuelle utfordringer som blir identifisert i undersøkelsen, som skal munne ut i et instituttseminar. 

Diskusjonssaker: 

D-Sak A: Forslag til revisjon av stillingsplan for IAKH 2023-2027 

Saksdokumenter:

Merknad: Instituttstyret stiller seg bak forslaget om at stillingen i konservering kan lyses ut som skissert i fremleggsnotatet, senest høsten 2024. Når det gjelder forslaget om å utsette utlysningene av stillingene i henholdsvis arkeologi og norsk tidlig nytids historie, så ønsker styret seg et nytt notat til neste styremøte med grundigere tallmateriale og flere alternativer fra ledelsen til å utsette fast vitenskapelige stillinger, samt et konkret forslag fra ledelsen om mulig kutt av én egenfinansiert rekrutteringsstilling. 

Til behandling i åpent møte:

Sak 8/24: Utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne protokollen

Vedtak:
Instituttstyret vedtar at følgende personer pekes ut til å godkjenne og undertegne protokollen: Nora Birkeland og Eirinn Larsen.

Sak 9/24: Oppnevning av komité ved ansettelse av instituttleder (SKO 1475) ved IAKH

Saksdokumenter:

Vedtak:
Styret slutter seg til det fremlagte forslag til komité, og utpeker Einar Lie og Unn Pedersen som FVA-medlemmer av komiteen, Sunniva Regine Berger som studentmedlem og Lin Malin Ullern som administrativ leder-medlem. Hvis et eller flere medlemmer likevel ikke kan delta (for eksempel pga. inhabilitet), delegeres oppnevning av nytt medlem til dekanen.

Sak 10/24: Kunngjøring av stilling som doktorgradsstipendiat tilknyttet ERC-prosjektet Before Copyright (BE4COPY)

Saksdokumenter: 

Vedtak: Instituttstyret godkjenner den foreslåtte kunngjøringsteksten.

Til behandling i lukket møte:

11/24: Innstilling til kallelse av to førsteamanuensis II-stillinger på NFR-prosjektet ARCREATE (Unntatt offentlighet jf. OFFL § 25)

Eventuelt

Oslo, 6.3.2024

Jón Viðar Sigurðsson
Instituttleder                                                                        

                                                                    Lin Malin Ullern
                                                                    Administrativ leder

Nora Birkeland

                                                                    Eirinn Larsen

Publisert 7. mars 2024 14:35 - Sist endret 12. mars 2024 15:11