Dyrtid før og nå: Hva kan vi lære av historien?

I disse tider kan også den gjennomsnittlige nordmannen føle på at priser stiger, og lommeboken blir tynnere. Vi er inne i en norsk dyrtid, men dette er ikke et nytt fenomen. Hva kan vi lære av håndteringen av tidligere dyrtid i Norge, og kan vi bruke denne kunnskapen til å møte dagens økonomiske vanskeligheter?

 

Dette er et arrangement for alle. Velkommen!

 

Bli med på et dypdykk i norsk økonomi og historie! Arrangementet vil være en panelsamtale mellom akademikere fra ulike fagfelt – et moderne og et historisk perspektiv på økonomi. Det vil bli mulighet til å stille spørsmål.

Du møter: 

Lars Fredrik Øksendal er professor i økonomisk historie ved Høyskolen i Innlandet. Han er spesialisert innen penge- og finanshistorie. Betydningen av fortiden for pengenes fremtid er et av spørsmålene han funderer over. 

Martin Blomhoff Holm er makroøkonom og postdoktor ved Universitetet i Oslo. Han har en mastergrad i økonomisk historie fra London School of Economics, mastergrad i samfunnsøkonomi fra universitetet i Oslo, og en prisvinnende doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Handelshøyskolen BI. 

Arrangementet er i regi av masterstudentene i historie i forbindelse med emnet HIS4050 - Historieformidling. 

Publisert 20. mars 2024 15:23 - Sist endret 3. juli 2024 14:15