Presentasjon av kandidater 2021

Her er presentasjoner av kandidatene for de midlertidig vitenskapelig tilsatte i alfabetisk rekkefølge:

Mitt navn er Sofia Heim, og jeg er en PhD-kandidat i klassiske språk ved IFIKK med et sterkt ønske om å bidra!

Som student og forsker har jeg bakgrunn i historiske språkfelt, deriblant i flere klassiske og ‘døde’ språk. Den mer enn middelstore interessen for språk kommer av en nysgjerrighet for mennesket – for hva det tenker, som individ og i kollektiv, og for hva det gjennom tidene har ønsket å frembringe i en verden av mening og ideer. UiO (og IFIKK spesielt) har vært en uvurderlig arena for denne typen utforskning og drøfting, og instituttet har tjent som et annet hjem for meg i nesten 10 år. Som stipendiat og potensielt styremedlem ønsker jeg å gi tilbake til IFIKK ved å betjene, videreutvikle og styrke det gode forskningsmiljøet for alle lag: studenter, mva og de faste ansatte, og med særlig henblikk på faglig kvalitet og autonomi.
 
Under studietiden var jeg aktiv i studentmiljøet, fagfeltet, og instituttet i sin helhet: jeg satt i styret for FUFAK (Fagutvalget for antikk kultur og klassiske språk) fra dag én av opprettelsen, deltok i instituttmøter som studentrepresentant og var brennende engasjert i sikringen av de klassiske studiers plass i vår samtid, noe som var særskilt viktig i den turbulente perioden IFIKK gjennomlevde. Erfaringen viste at aktivt engasjement kreves fra store som små for et velfungerende fagmiljø og institutt.
 
Med forståelse og innsikt i IFIKKs utfordringer håper jeg å kunne være en klar stemme på vegne av de midlertidig vitenskapelig tilsatte, og en pådriver for faglig selvbestemmelse, orden og kvalitet i både de større og snevrere fagområdene!

 

Jeg er ny stipendiat på IFIKK og jeg ønsker å bidra til bedring av instituttet samt å representere de midlertidige ansatte på instituttrådet. Jeg er stipendiat i filosofi, spesialisert i etikk, og har tatt både master- og bachelorgrad ved Universitetet i Bergen.

Tidligere har jeg vært medlem av ulike instituttråd, og jeg har trivdes godt med det. I tillegg til mine vitenskapelige stillinger, har jeg også jobbet i flere administrative stillinger på UiB. Denne kompetansen kan gjerne være verdifull for å sikre at dere blir representert på en god, og ikke minst effektiv måte. Jeg ønsker å være en pålitelig representant som kan tale de midlertidige vitenskapelige ansatte sin sak.

 

Jeg begynte som stipendiat i idéhistorie oktober 2021. Fra tidligere stillinger i administrasjonen har jeg erfaring med styrearbeid, tilsettingssaker og økonomistyring. 

Som styremedlem ønsker jeg å bidra til en stabil og god økonomi for IFIKK, slik at det skapes rom for flere nytilsettinger.    
 

 

Publisert 16. nov. 2021 13:56 - Sist endra 9. des. 2021 15:57