Periodisk emnerapport våren 2017

1) NOR4308 er obligatorisk på Studieretning i litteraturformidling og tilbys annet hvert vårsemester. Emnet tas i tillegg gjerne av masterstudenter på lektorprogrammet, i nordisk litteratur og i retorikk. Oppmøtet er obligatorisk. Det benyttes mappe som eksamensform og karakterskalaen bestått/ikke bestått. Studentene leverer fem skriftlige besvarelser på til sammen ca 15 sider: tre konsulentuttalelser om utdelte manus og to kortere besvarelser om valgfrie tekster. Alle de 22 oppmeldt studentene vårsemesteret 2017 gjennomførte og fikk bestått.

Emnet er både praktisk og teoretisk orientert. Hensikten er at studentene skal få erfaring i annen slags vurderingspraksis enn de er vant til, og anvende kunnskapen i arbeidet med konsulentuttalelsene om manus (to skjønnlitterære og ett faglitterært) vi får fra samarbeidende forlag. Undervisningen fordelte seg over 11 ganger (totalt 28 timer), 9 ganger à tre timer og 2 à to timer. Som vanlig hadde vi tre av gangene besøk av forlagsredaktører som kommenterte besvarelsene og fortalte om den redaksjonelle virksomheten i forlaget.

Mappeinnlevering fungerer godt i dette emnet. Både erfaringer fra tidligere og evalueringen denne gangen viser at studentene setter stor pris på samarbeidet med forlagene, på å få prøve seg som konsulenter, på oppgaver fra det «virkelige» liv, og på tett oppfølging fra faglæreren.

2) Emnebeskrivelsen samsvarer med det som forutsettes å være læringsutbyttet av emnet.

3) Både emnet og emnebeskrivelsen fungerer godt, noe både statistikk og evalueringer bekrefter.

4) Pensum endres fra gang til gang i og med at manusene forlagene sender, alltid er nye.

5) Emnet har etter hvert funnet sin form. Nytt denne gangen var tretimersbolker, som viste seg velegnet. Siden samarbeidspartnerne varierer, og manusene vi får til vurdering stadig skiftes ut, endres også innholdet. Uansett hva slags manus som tilbys, synes studentene at de lærer mye om forlagsarbeid og vurdering av vidt forskjellige tekster.

15. august 2017

Av Marianne Egeland
Publisert 21. feb. 2018 12:42 - Sist endret 21. feb. 2018 12:54