Emneevaluering NORINT0110 - Norsk for internasjonale studenter, trinn 1

Materialet som denne rapporten bygger på er hentet fra en rapport om gjennomføringsfakta tatt ut fra Felles studieadministrativt system (FS), samt en elektronisk spørreundersøkelse som ble foretatt i slutten av vårsemesteret 2018 blant studentene på emnet.

Lenke til emneside

Totalt var det 110 studenter på emnet, og 56 (ca. 50 %) av disse har svart på undersøkelsen som ble sendt ut. Det var fem klasser dette semesteret.
Studentene gir uttrykk for at de er fornøyde med emnet som helhet, og fordelingen av svarene på spørsmål om hvor førnøyde de var alt i alt kan ses i tabellen under.

Studentene uttrykker at de er fornøyde med undervisningen på emnet. 46,4 % (26 stk.) oppgir at undervisningen i høy grad har bidratt til deres læringsutbytte. Ingen oppgir å være likegyldige eller misfornøyde. I kommentarer er det flere som uttrykker at de er svært fornøyde med underviserne.
For å forbedre undervisningen foreslår studentene blant annet mer muntlig trening, mer fokus på grammatikk, mer øving på skriftlig og muntlig norsk. Flere nevner også at det hadde vært en fordel om det hadde vært en fast lærer på et kurs. Dette semesteret var det en klasse som hadde mange vikarer, og det kommer til uttrykk i undersøkelsen.
På spørsmål om det er noe man burde ha brukt mer tid på på emnet, svarer omtrent halvparten ja og halvparten nei. De som oppgir hva man burde ha brukt mer tid på, oppgir i hovedsak grammatikk og snakking. Nesten 90 % oppgir at de ikke synes at det er noe man burde ha brukt mindre tid på.
60 % (34 stk.) oppgir at de brukte mellom 5 og 10 timer per uke på arbeid med emnet. 30 % (17 stk.) oppgir at de brukte mindre enn 5 timer i uka.
Ved spørsmål om eksamensform oppgir ca. 54 % (30 stk.) at de foretrekker skriftlig eksamen, mens ca. 34 % (19 stk.) oppgir at de foretrekker muntlig. 5 % (3 stk.) oppgir at de ønsker en annen eksamensform, og spesifiserer da at de snakker om kombinasjonen av muntlig og skriftlig eksamen, slik tilfellet er i dag.
Studentene oppgir at informasjonen om emnet på nettsiden var god eller tilstrekkelig.

Publisert 18. sep. 2018 09:28 - Sist endret 18. sep. 2018 09:28