Humaniora møter kunstig intelligens - Universitetet i Bergen

Fredag 31. mai inviterte Universitetet i Bergen til konferansen "Humaniora møter kunstig intelligens". Leder av forskningssatsningen HumAIn, Taina Bucher, var tilstede og deltok i diskusjonene. 

Bildet kan inneholde: fottøy, sko, væpne, bein, møbler.

Fra venstre: Hilde Sandvik, Pinar Heggernes, Shannon Vallor, Scott Renberg og Taina Bucher

Foto: Janne-Beate Buanes

Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Bergen og UHR-Humaniora inviterte fredag 31. mai til konferanse om kunstig intelligens og humanioras rolle i denne utviklingen (uib.no). Konferansen ble ledet av journalist Hilde Sandvik, med innlegg fra ulike forskningsmiljøer i Norge og internasjonalt. Se konferanseprogrammet (uib.no) for mer informasjon. 

Som leder av HumAIn holdt Taina Bucher innlegget "KI-forestillinger og humanioras sentrale rolle: Mellom hype, dystopi og hverdagsliv" hvor hun snakket om HumAIn som et møtested for tverrfaglig forskning og utdanning innen humanistiske perspektiver på KI, hvor målet er å bidra til en konstruktiv vei for utviklingen av teknologien videre. 

Foto: Janne-Beate Buanes

Konferansier Hilde Sandvik ledet en oppsummerende panelsamtale ved konferansedagens slutt med Pinar Heggernes, Shannon Vallor, Scott Rettberg og Taina Bucher. Det ble understreket hvor viktig det er å konfrontere oppfatninger av kunstig intelligens som en ny type bevissthet som står over menneskets, og Shannon Vallor påpekte at humaniora handler både om å forstå og å påvirke utviklingen, og er uunnværlig hvis kunstig intelligens skal bli et verktøy som brukes konstruktivt.

Se ellers konferansesidene til Universitetet i Bergen (uib.no) for mer informasjon om konferansen. 

Publisert 10. juni 2024 09:01 - Sist endret 10. juni 2024 09:01