Er du mellom 16-19 år? Bli med på forskningsprosjekt om YouTube og ungdoms medievaner!

I forbindelse med sitt doktorgradsprosjekt «Hvordan ungdommer bruker YouTube» ønsker Edda Arneberg å snakke med ungdom i alderen 16-19 år. Målet er å frembringe ny kunnskap om hvordan ungdommer bruker YouTube og andre underholdningsmedier. Forskningsprosjektet ser nå etter flere ungdommer i alderen 16-19 år som ønsker å delta. 

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, produkt, font, skjermdump.

Edda Arneberg er interessert i å snakke med ungdommer uavhengig av om de bruker YouTube mye, lite eller ikke i det hele tatt.  

I intervjuet stilles spørsmål om deltakernes bruk av ulike former for underholdningsmedier, ungdommenes interesser og hva de selv liker og misliker. Intervjuet har en lengde på omtrent én time, og det er mulig å gjennomføre intervjuet ved Institutt for medier og kommunikasjon eller avtale andre steder hvis dette passer bedre.  

Som en del av intervjuet blir deltakere bedt om å laste ned og ta en titt på egen YouTube-logg. Dette er for at det skal være lettere å huske hva man har sett på underveis i intervjuet. Deltakere blir også spurt om de ønsker å donere og vise de siste fire ukene av loggen etter å ha slettet de delene de ikke ønsker å vise frem, dette er helt frivillig. 

Det vil bli gjort lydopptak av forskningsintervjuene som oppbevares på sikre servere ved Universitetet i Oslo. Hvem du er eller hva du har sagt i intervjuet anonymiseres i forskningsarbeidet, slik at ingen skal kunne gjenkjenne ditt bidrag. Prosjektets datainnsamling er godkjent av Norsk Senter for Forskningsdata (NSD).  

Forskningsprosjektet i sin helhet forsker på barn og unges medievaner, men rekrutterer i denne runden ungdommer i alderen 16-19 år. 

Doktorgradsprosjektet er organisert som en del av forskningsprosjektet «Global Natives», som har som mål å frembringe ny kunnskap om barn og ungdoms medievaner. Forskningen finansieres av Forskningsrådet. 

Du kan registrere interesse for å delta i intervju ved å fylle ut dette skjemaet. Du vil da bli kontaktet for å avtale intervju. 

 For mer informasjon om prosjektet kontakt: 

PhD kandidat Edda J. Arneberg ved Universitetet i Oslo. E-post: eddaa@uio.no eller telefon: 95852102.  

Prosjektet veiledes av professor Marika Lüders ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo. 

Publisert 2. feb. 2023 11:11 - Sist endret 2. feb. 2023 11:13