Nye forskningsmidler til Global Natives-forsker!

Global Natives medlem, professor Kristine Jørgensen, får 12 millioner kroner fra Norges Forskningsråd for å se nærmere på hvordan menn opplever økt mangfold i spillverdenen.

Fra å være et miljø dominert av gutter og unge menn og der hypermaskulinitet har vært en norm, har dataspillkulturen i dag utviklet seg til å bli en bred og mangfoldig kultur. Samtidig trer dataspillkulturen frem som et konfliktfylt miljø der kjønn ser ut til å være sentralt. 

Innen spillforskningen har kjønnsdimensjonene i spillkulturen typisk blitt utforsket fra et kvinnelig perspektiv, der marginalisering og trakassering har vært i fokus. Prosjektet "Understanding Male Gamers" utforsker derimot menns erfaringer med dataspillkulturen som kjønnet arena og hvordan menn opplever det økte mangfoldet i spillkulturen. Prosjektet vil gjennom kvalitative metoder undersøke hva det betyr å identifisere seg som en mann i spillkulturen, og vil utforske dette spørsmålet i lys av endrede forestillinger i samfunnet om menn og maskulinitet. 

Se også omtale av prosjektet på UiBs webside

Publisert 18. sep. 2022 17:00 - Sist endret 18. sep. 2022 17:04