Protokoll fra styremøte 27. februar

Til stede: Arne Krumsvik (styreleder), Maria Utheim (vara) Eli Skogerbø, Marika Lüders og Jon Inge Faldalen (FVA) Terje Colbjørnsen (MVA) Elisabeth Quarre Eggen (ADM) Jakob Andersen og Mia Johnsen (studenter) Meldt frafall: Kari Steen Johnsen (ekstern rep.)

Referent: Aina Nessøe


 

Saker til behandling i åpent møte

Ordinære saker

Sak 10/18: Utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne protokollen

Vedtak:

Instituttstyret godkjente innkallingen og utpekte Terje Colbjørnsen og Elisabeth Q. Eggen til å godkjenne og undertegne protokollen fra møtet 27. februar 2018:

 


Orienteringssaker

Sak 11/18: Protokoll fra instituttstyrets møte 23. januar 2018

Saksdokument: Protokoll fra instituttstyrets møte 23. januar 2018.

Instituttstyret hadde ingen kommentarer til protokollen

Sak 12/18: Orienteringer fra ledelsen

  • IMK oppretter et nytt masterprogram  "Screen Cultures" f.o.m 2019. Samme år endrer Nordic Media navn til "Political Communication: Nordic perspectives ".
     
  • I forbindelse med opprettelse av Screen Cultures - prosjektet hadde ledelsen et ønske om å benytte en del av tildelingen til frikjøp av eksisterende personale. Dette viste seg å ikke være i tråd med HFs policy for interne prosjekter. IMK må derfor utlyse de 3 stillingene som er beskrevet i prosjektplanen (en førsteamanuensis, en lektor og en postdoktor) . De to faste stillingene vil være finansiert av prosjektet i 5 år og deretter finansieres av basismidler. For å unngå en lang prosess med revidering av nåværende stillingsplan, vil ledelsen starte utlysningsprosessen i 2018 og så må disse to stillingene skrives inn i neste stillingsplan.
  • Av budsjettmessige årsaker velger ledelsen å utsette utlysningen av mediehistorie-stillingen til neste stillingsplan-periode.
  • Revisjon av bachelor programmet: Ledelsen jobber med å sette sammen en arbeidsgruppe for en helhetlig gjennomgang av bachelor-programmet med særlig fokus på gjennomføring og arbeidslivsrelevans. Rapporten fra arbeidsgruppen er tenkt å danne grunnlag for diskusjon og videre arbeid under instituttseminaret 8. juni.
  • Deling av prosjektsøknader: ledelsen orienterte om en ny policy for deling av søknader og evalueringer som grunnlag for læring/kvalitetsforbedring. Dette gjelder også søknader fra andre institusjoner hvor IMK deltar som partnere.

Sak 13/18: Orienteringer fra studentene

Det planlegges en 2. semester-samling 6. mars og studentene er engasjert i å rekruttere IMK-faddere til semesterstart 2018, også for masterstudenter.

Sak 14/18 IMKs økonomi

Administrativ leder orienterte om regnskapet 2017. Årsresultatet ble ca 2 millioner kroner og var bedre enn både årsbudsjett og prognose.  

 

Saker til behandling i lukket møte

Vedtakssaker

Sak 15/18 Innstilling til stilling som instituttleder ved IMK

Saken var unntatt offentlighet, jfr off.l. §25. Dokumenter i saken ble delt ut til stemmeberettigede styremedlemmer. Maria Utheim forlot møtet i forkant av styrebehandlingen pga inhabilitet.

Innstillingen til stilling som instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ble vedtatt.

 

Publisert 1. mars 2018 13:00 - Sist endret 23. jan. 2024 13:43