Nytt podkaststudio til formidling av fag og forskning på HF

Det toppmoderne studioet kan brukes av alle ansatte på HF, og av studenter som ønsker å gjøre opptak i studiesammenheng.

Et fotografi av tre menn som sitter rundt et rundt bord med mikrofoner og høretelfoner

Vegger, tak og dør er lydisolert i det nye podkastrommet i P.A. Munchs hus. I tillegg er det innredet for å være et trivelig rom å invitere gjester til. Fra venstre sitter Peter Kristoffersen, Espen Johnsen Bøe og Sindre Worren i HF:Studio. Foto: Julie Lucie Liljeroth/UiO.

Podkast kan være en nyttig og morsom formidlingsmåte, enten det er faglig informasjon til studenter, eller forskningsformidling til et større publikum. Nå kan ansatte ved HF gjøre lydopptak i et splitter nytt og lydisolert studio. 

God akustikk og rom nok for gjester 

Det nye podkastrommet ligger i fjerde etasje og var tidligere et mørkerom. I tillegg til å ha god ventilasjon, har det fått akustikkplater på vegger og gulvteppe for å redusere ekko og klang.  

– Vi er veldig glade for at HF nå kan tilby et ordentlig podkastrom for sine ansatte, og vi synes rommet er superfint, sier Espen Johnsen Bøe i HF:Studio. 

I rommet finner man brukervennlig opptaksutstyr med gode mikrofoner for fire personer.  

– Det er et rom med god atmosfære og er innredet for å være et trivelig rom å invitere gjester til. Det finnes også en PC som kan brukes til å ringe opp gjester via for eksempel Zoom, forteller han. 

Åpent for alle ansatte og studenter 

Podkaststudioet kan brukes av alle ansatte på HF, og av studenter som ønsker å bruke det i studiesammenheng. Før bruk bør man sette seg inn i HF:Studios veiledning og gode råd for hvordan man lager podkast, gjør opptak og publiserer lydfiler. Råd og veiledning ligger både i podkastrommet og på HF:Studio sine nettsider om podkast.

– Tanken er at rommet skal være enkelt å bruke og lett å betjene selv uten tekniker til stede. Man trenger ingen forkunnskap og man kan egentlig ikke gjøre noe feil. Så lenge du har en grei mikrofonplassering, hører i hodetelefonene at det er lyd og husker å trykke opptak så sitter du igjen med et godt resultat, forteller Bøe. 

Det nye podkastrommet ligger i fjerde etasje i P. A. Munchs hus, rom 435. Podkaststudioet åpner nest siste uken i mars, og følger byggets åpningstider.  

HFs podkaststudio kan bookes i tp.uio.no.

Nysgjerrig på podkastene som lages ved HF?

Finn podkastene her!

Lytt til Universitetsplassen, UiOs podkast for forskningsformidling

Av Julie Lucie Liljeroth
Publisert 14. mars 2023 10:26 - Sist endret 20. okt. 2023 14:38