Nominerte kandidater til fakultetsstyrevalget ved HF 2022

Kandidater for gruppen teknisk-administrativt ansatte/Candidates for the technical administrative staff.

Fredrik Eugen Christiansen - ILN

Personsiden til Fredrik Eugen Christiansen.

Jeg er en småbarnspappa som har hatt jobb som forskningsrådgiver ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier siden 2015. Tidligere har jeg også jobbet på det medisinske fakultet med ph.d.-utdanningen der. Jeg har en humanistisk utdannelse fra UiO, med en BA i kultur og samfunnsfag fra 2009 og MA fra 2011 innen estetiske studier. Med bakgrunn i denne graden har jeg vært innom fagtilbudet på de fleste av instituttene på fakultetet.  

Jeg stiller til faktultetsstyrevalg etter å ha blitt oppfordret til dette fra flere hold, og håper å kunne tilføre noe til styret for hele fakultet. Erfaringen min fra søknader og administreringer av store eksternfinansierte prosjekter, tett kontakt med forskere fra mange områder, Humeval, dialog med ulike deler av administrasjonen på hele universitetet, og nærhet til ledergruppen på både ILN og Senter for flerspråklighet har vært med på å gi meg god innsikt i styring og utfordringer ved eget institutt, men også for hele fakultetet. 

Samlet mener jeg at dette gir meg forutsetninger til å bidra til det mulighetsrommet som fakultetssyret har i skjæringspunktet mellom strategi, økonomi, regelverk og gjennomføring av ønskede satsninger. 

Noen overordnede saker jeg er opptatt av, er blant annet dynamikken mellom fakultetet og enhetene. Med dette tenker jeg på hvilke muligheter som ligger til grunn for at vitenskapelig ansatte, gjennom undervisning og forskning, og teknisk-administrativt ansatte skal ha vilkår til å gjøre en god jobb. En viktig forutsetning for dette er fortsatt å følge opp fordelingspolitikken til fakultetet, slik at den virker til sin hensikt om å gi mest mulig stabile vilkår for enhetene - selv i usikre tider der langtidsprognoser kan vise til store svingninger.

Videre handler det om tydelighet, samhandling og oppgavefordeling mellom nivåene, og at det skapes mest mulig like vilkår og fellespolitikk der det er mulig og hensiktsmessig. Dette legger også et visst press på styret og styrerepresentanter om at det må være tydelig å redegjøre om både sak og hvorfor man har gjort vedtakene som har blitt fattet.  

For å inkludere den kompetansen som de administrative ansatte har til å bidra til fakultetets overordne styring og ti års strategier, anser jeg det som viktig å følge opp og gi innspill til de rullerende årsplanene som vedtas av styret. Som styrerepresentant vil jeg gjøre mitt beste for teknisk-administrativt ansattes interesser, og opptre på vegne av gruppen fremfor enkeltinteresser. Jeg ønsker derfor å være tilgjengelig og ha rom for å sette av tid til å sette meg inn våre ansattes meninger i lys av fakultetets overordnende målsetninger.
 

Forslagstiller

Jan Halvor Undlien.

Dragana Grulovic - IKOS

Personsiden til Dragana Grulovic.

Forslagsstiller 

Ellen H. Engenes.

Zhanna Saidenova Skrede - IFIKK

Personsiden til Zhanna Saidenova Skrede.

Jeg har jobbet som forskningskonsulent/forskningsrådgiver ved UiO i nesten 10 år, og siste 9 år - ved HF. Jeg har også erfaring fra Forskningsrådets Brussel-kontor og Forskningsrådet der jeg har jobbet i over ett år. Jeg er også medlem av BESTPRAC-arbeidsgruppe - nettverk for forskningsadministratorer, som har blitt en dela av EARMA. Jeg har alltid vært opptatt av å gjøre avstanden mellom vitenskapelig og administrativt ansatte kortere og å skape gode relasjoner mellom de to gruppene.  

Jeg stiller til valg fordi jeg er genuint interessert i hvordan Fakultetet tar beslutninger og hvordan dette arbeidet påvirker både instituttene våre og oss ansatte. I tillegg, vil jeg fremme vårt perspektiv på sakene som diskuteres i styret.  

Saker som jeg er opptatt av: 

  • godt samarbeid mellom administrativt og vitenskapelig ansatte 
  • nok ressurser til administrativt ansatte slik at de også kan prestere godt. Vi er avhengig av rett kompetanse på alle nivå. Det er derfor viktig at alle som er ansatt ved HF føler at de har mulighet til å utvikle seg og få den kompetansen de trenger for å utføre arbeidsoppgavene på en god måte.  
  • kompetansedeling og arbeid på tvers av instituttene. Det føles at vi er veldig langt fra hverandre av og til. 
  • få humanistisk perspektiv i tverrfaglige prosjekter våde ved UiO, på nasjonalt og internasjonalt nivå.  

Forslagsstiller

Pia Søndergaard.

Pia Søndergaard - IMV

Personsiden til Pia Søndergaard.

Litt om meg:

I dag vikarierer jeg som administrativ leder på RITMO, men er ellers forskningsrådgiver på IFIKK, hvor jeg har jobbet siden 2008. I tiden min på IFIKK har jeg jobbet som studie- og programkonsulent, med internasjonalisering, med phd og nå sist, med forskning.

Jeg har også bakgrunn som student ved HF og har en mastergrad i Idehistorie. 

Jeg har sittet en og en halv periode i IFIKK sitt instituttstyre og sitter i dag som medlem i fakultetsstyret, først som 1. vara og de siste 3 årene som medlem. Jeg er også medlem av LAMU.

Min erfaring fra både studie- og forskningsfeltet, kombinert med styrearbeid fra institutt- og fakultetsnivå, gjør meg godt rustet til å sette meg inn i sakene som fakultetsstyret tar opp og gir meg evnen til å se sakene fra flere perspektiver. 

Noen overgripende mål:

Jeg ønsker å fortsette i fakultetsstyret for å fullføre prosesser fakultetsstyret allerede er i gang med. Jeg ønsker å bidra til å videreutvikle et fakultet med høy kvalitet, både i forskning og undervisning, hvor forskning, undervisning og administrasjon ikke sees på som isolerte deler som kjemper mot hverandre, men hvor det sees på som en helhet som jobber mot felles mål. Dette betyr at vi på best mulig måte skal legge til rette for forskning med høy kvalitet, forskningsnær undervisning som gir studenter adgang til å delta i pågående forskning, og en dyktig administrasjon som bidrar til muliggjøringen og gjennomførbarheten av dette. Dette gjøres bl.a ved at administrative perspektiver også tas med i utviklingsarbeidet for å nå våre strategiske mål.  

For å gjennomføre strategier og mål det viktig at fakultetet har et åpent og godt samarbeid med instituttene. Instituttene må føle at veien er kort til fakultetsledelsen og prosesser og strategiske valg må være åpne og transparente, og ikke minst – godt formidlet.  Likeledes er det viktig at instituttledelsen har en god kommunikasjon med sine vitenskapelige og administrative ansatte slik at informasjonen og muligheten for påvirkning når helt ut de til som faktisk blir mest berørt. 

Om jeg velges til teknisk -administrativ representant, ønsker jeg å samarbeide med de som blir vara og ha formøter før fakultetsstyremøtene. Jeg ønsker også alle som har en mening om sakene som tas opp, eller ønsker saker på agendaen, om å ta kontakt med meg

Noen kjernesaker

  • Videre oppfølging av fordelingspolitikk for å sikre stabil instituttøkonomi. 
  • Oppfølging av ph.d og postdoktorer’s karrieremuligheter.
  • Gode vilkår for undervisning og forskning.
  • Fortsette kampen mot nedprioritering av humaniora.

Forslagsstillere

Marthe Bogen, Zhanna Saidenova Skrede.

Publisert 15. nov. 2022 14:11 - Sist endra 21. nov. 2022 11:48