Nominerte kandidater til fakultetsstyrevalget ved HF 2023

Kandidater for gruppen studenter.

Astrid Sophie Ulleland

Hei, motivasjonen min for å stille som studentrepresentant er at jeg ønsker å ta del i saker og avgjørelser som angår studentene for å sørge for at studentene sin stemme blir hørt og er tilstedeværende i hvordan ting blir avgjort på fakultetet. Dette er særlig viktig for meg da jeg er aktiv som styremedlem i Filologisk Forening som er en studentforening som står for sosiale arrangementer for studenter på HF på ukentlig basis.

Videre er det nødvendig at studentrepresentantene er delaktig og er viljesterke i fakultetsstyret for å sikre at de som blir valgt vet hvor viktig de er for at studentene skal bli hørt på ett høyere nivå i fakultetsstyret og for å få ting gjennom. 

Jeg vil også delta på debatt på Uglebo 22 november.

Forslagstiller

Astrid Sophie Ulleland

Gabriella Bøgle-González

Portrettfoto av en ung smilende dame med svart hår.
Gabriella Bøgle-González. Foto: privat.

Mitt navn er Gabriella, og jeg går andreåret på masterprogrammet i nordisk litteratur ved ILN.

Min motivasjon for å stille til fakultetsstyret er engasjementet jeg har for HF, og for at studentmiljøet skal være så godt som mulig når man er HF-student. For at dette skal skje trenger vi en student som kan være uredd og som tørr å stille krav i møte med fakultetsstyret. 

Jeg er opptatt av at det skal være god informasjonsflyt mellom fakultetet, instituttet, de ansatte og studentene for å muliggjøre et godt og produktivt miljø. Jeg er opptatt av å tale studentenes sak i møte med fakultetsstyret, og håper jeg kan få tilliten til å gjøre dette.

Av relevant erfaring har jeg, gjennom ulike jobber jeg har hatt ved HF, fått verdifull innsikt i hvordan instituttene og fakultet jobber sammen, samt ulike prosesser knyttet til dette. Utenom det har jeg jobbet mye i ulike typer administrative stillinger, i tillegg til å inneha politiske verv gjennom ungdomspolitikken. Jeg tror dette kan være en styrke, da relevant erfaring og litt bein i nesa er nødvendig for å sitte i møter og forhandlinger med mennesker langt over en selv i rang, som man vil måtte gjøre som studentrepresentant.

Forslagsstiller 

Gabriella Bøgle-González

Maud Haugland

Portrettfoto av en dame med ullgenser,
Maud Haugland. Foto: privat.

Hei! Jeg heter Maud, er 22 år, og går master i Politisk kommunikasjon ved IMK. Jeg har tidligere studert medier, journalistikk og publishing i England, og har også interesser innen litteratur, historie og språk. 

Som tidligere internasjonal student er jeg opptatt av at internasjonale studenter her på HF blir tatt godt imot og tatt vare på. Jeg er også opptatt av at bærekraft blir en større prioritet, og mangfold innen både studietilbud på HF og inkludering av studentene som går her. I tillegg er jeg opptatt av at det skal være en god balanse mellom det faglige og sosiale, og ikke bare ha sosiale arrangementer i fadderuka, men gjennom hele studieåret, slik at studentene får muligheten til å bygge et godt miljø og forhåpentligvis bidra til en bedre psykisk helse. Jeg vil også at det skal bli lettere å finne den informasjonen man trenger, og at det skal bli enda bedre kommunikasjon mellom fakultetet og studentene. 

Fra tidligere har jeg tre års erfaring med å være studentrepresentant ved instituttstyret der jeg tok bacheloren min, hvor jeg fikk være med på å løfte fram studentenes stemmer og finne løsninger på eventuelle problemer, noe jeg håper å fortsette med her ved HF.

Forslagsstiller

Maud Haugland

Sofie Stubberud Aaslund

Profilbilde av en ung dame med kort hår.
Sofie Stubberud Aaslund. Foto: privat

Hei! Mitt navn er Sofie og jeg ønsker å stille på nytt som studentrepresentant i fakultetsstyret. 

Jeg har allerede vært studentrepresentant i 2023, og ønsker å stille på nytt da jeg trives svært godt med arbeidsoppgavene. Å sette seg inn i både TUV og fakultetsstyremøter har tatt litt tid, og jeg ønsker å fortsette nå som jeg har kommet meg godt inn i hvordan dette fungerer. I tillegg vil jeg fortsette det gode samarbeidet. 

Jeg studerer siste året på bachelor i arkeologi med planer om å fortsette på master, og jeg jobber på HF-studieinfo ved siden av. Fra denne jobben har jeg allerede erfaring med mange av prosessene på HF, og hvordan ting gjøres fra fakultetets ståsted. 

Viktige saker for meg er inkludering, mangfold og likestilling. Fra et studentperspektiv syns jeg det er viktig at både ansatte ved HF, pensum i emner, og prosesser på fakultetet reflekterer samfunnet ellers, og er noe jeg kommer til å fortsette å fokusere på dersom jeg blir gjenvalgt. 

Forslagsstillere

Sigurd Kjeka Wrangell, Clio Chrysostomidis, Amanda Felicia Celia Edenholm, Birgitte Andreassen Oppen, Kasper Larsen Rønning, Espen Dalbakk, Sofia Maria Linnea Hammervoll, Thea Kristine Rønsen,  Øyvind Martinsen, Kjartan Bjerkan Horne, Kent Dauw Dauring Heinesen, Kjersti Våge, Frøydis Veseth, Sara Marie Thomte, Kenneth Solheim, Magnus Knutsen, Markus Hagen.

Christopher Viken

Forslagsstiller

Christopher Viken

Chi Huynh

Portrettbilde av en smilende ung dame med briller og svart hår.
Chi Huynh. Foto: privat.

Hei,
mitt navn er Chi, 23 år fra Bergen og går sisteåret bachelor i kinesisk med kinastudier. 

Min motivasjon og ambisjon for fakultetsstyret er å fremme studentenes ønske, jobbe for at alle studenter skal bli sett og hørt på fakultet. Jeg mener at god kommunikasjon er nøkkelen for et godt samarbeid mellom fakultetet og studentene. Det er viktig at fakultetet får vite hva som rører seg i studentmiljøet, desto viktigere er det for studentene å få innsikt i hva fakultetet jobber med. Jeg har et stort ønske om å være dette bindeleddet mellom studenter og skolen. Som talsperson for studentene i fakultetsstyret vil jeg representere HF-studentene og kjempe for deres sak. 

Husker du når din stemme ble hørt? Jeg skal aktivt jobbe for at alle skal bli sett og hørt på skolen, og sammen skal vi styrke studenttilværelsen på fakultetet. 

Forslagsstiller

Chi Huynh

Allan Thommessen

Forslagsstiller

Allan Thommessen

Ludwig Friedrich Gunther Hohenstaufhen

Portrettfoto av en ung mann med svart, kort hår.
Ludwig Friedrich Gunther Hohenstaufhen. Foto: privat.

Heisann! Eg heitar Ludwig, 21 år gammal som går bachelor i Filosofi ved IFIKK nede ved GM. Eg er ein som er engasjert i å få stemmane til studentane høyrt der føresegnene blir tekne for oss. Det kan virka som om HF er det store som liggjar over alle oss når me så vidt klarar å navigera vårt eiga institutt, men det er fakultetsstyret som tek dei store breie avgjerdene som omfattar oss. Derfor er ynskjer eg å stilla til val på representasjon, mangfald og å synleggjera nynorsken som målform.

Mine personlege motivasjonar er mangfald innanfor studie, program og institutt. Det å leggja til rette for å kunne ha eit godt studentmiljø kor studentane trivst. For meg så er eit godt studentmiljø viktig for studentane men også for fagmiljøet ein skal studera innad. Nynorsken og målreisinga av nynorsken er noko som er kjært til hjarta mitt. At det skal kunne bli lagt til rette for ein ordentleg ordskifte over kvifor nynorsken ikkje er ein klarare tilbod. Det å kunne synleggjera det for studentane og løfta ordskifte om nynorsk opp til fakultetsnivå er noko eg vil få til.

Eg er jo i tillegg til studiane mine veldig engasjert med fagutvalgane ved IFIKK for å prøva å skapa ein sosial miljø og mangfald ved tilbodne ved IFIKK. For samtidig så er og ein aktiv journalist for Radio Nova og medlem av Den Norske Studenter Samfund og Radio Nova.
 

Forslagsstiller

Ludwig Friedrich Gunther Hohenstaufhen

Rasmus Olsen

Ung mann med sixpence og bart.
Rasmus Olsen. Bilde: privat.

Jeg går første året på Idéhistorie (BA) og er spesielt opptatt av vår rolle i samfunnet.

Det finnes de som ønsker at universitetet skal bli en ren profesjonsskole, en anstalt for å sikre fremtidens lærere og byråkrater et høyere lønnstrinn i tariffavtalene. Men de episke problemene verden står overfor, truslene mot de materielle og kulturelle forutsetningene for våre liv, forplikter oss humanister til å stige ut av elfenbenstårnet. Teknokratene, økonomene, teknologene og advokatene må utfordres!

Fakultetets strategi og prioriteringer bør i større grad bygge på inkluderende prosesser som direkte engasjerer det store mangfoldet av studenter og vitenskapelig personell. Seks representanter kan aldri ivareta hele bredden i kollegienes standpunkter og perspektiver – samtalene må søke ut av styrerommet.

Fakultetet bør sikte på å utfordre de sterkeste stemmene i samfunnet rundt oss, og ta et større ansvar for å skape en opplyst samfunnsdebatt – som også involverer studentene og undervisningen. Mediene undervurderer ofte sine lesere, de politiske partiene sine velgere, og næringslivet verdien av humaniora.

Fakultetet bør engasjere seg aktivt i internasjonal solidaritet med studenter og vitenskapelig ansatte i andre land som trakasseres og opplever at deres akademiske frihet innskrenkes. En viktig del av dette engasjementet er å innta en prinsipiell tilnærming til avkolonisering av undervisningen.

Den viktigste forutsetningen for at vårt fakultet skal være i stand til å ivareta dette samfunnsoppdraget, er at vi målbevisst dyrker frem sterke kollegier på emnene og instituttene. Derfor må fakultetsstyret dyrke de trygge faglig-sosiale møteplassene, likestillingskultur – og positive, inkluderende prosesser.

Forslagsstiller

Rasmus Olsen

Bibi Fatima Musavi

Forslagsstiller

Bibi Fatima Musavi, Luqman Wadood, Hanne Baug, Teba Algabiri.

Albert Randsborg

Hei! Jeg heter Albert og studerer Filosofi, politikk, og økonomi. Jeg vil bidra til å styrke samarbeidet mellom fakultetet og studentene, og håper først og fremst å involvere meg i å styrke fakultetets utvekslingsprogrammer og interne arrangementer.

Jeg er motivert til å kjempe for hva enn studentene brenner for, og håper dere stoler på meg som en av deres studentrepresentanter i 2024.

Forslagsstiller

Albert Randsborg

Eskil Borge Saksvik

Forslagsstiller

Eskil Borge Saksvik

Publisert 10. nov. 2023 10:56 - Sist endra 27. nov. 2023 11:10