English version of this page

PhD-kandidat

«Ved å studere Music, Communication and Technology ble jeg utstyrt med alt jeg trengte for å få denne stillingen», sier Wenbo.

Ung mann star foran en innsjø, dal og fjell i bakgrunnen, svart kort hår, briller, sort t-skjorte, sorte bukser

Wenbo Yi

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din? 

– Jeg er PhD-kandidat og studerer musikkognisjon. Denne jobben innebærer å identifisere forskningsspørsmål, designe og gjennomføre eksperimenter, analysere data, sammarbeide med andre forskere, nettverksbygging og til slutt publisere artikler innenfor forskningsfeltet mitt.

– Hva liker du best med jobben din?

– En av de mest tilfredsstillende sidene ved jobben er den konstante intellektuelle stimulien som kommer ved å dykke ned i komplekse forskningsspørsmål og avdekke nye innsikter, dette gjør at livet mitt aldri blir kjedelig. Samtidig har jeg muligheten til å utforske temaer som vekker nysgjerrigheten min, og rikelig med tid dedikert til temaer jeg er oppriktig interessert i.

Videre vil jeg trekke frem at mennesker som jobber på universiteter deler en felles lidenskap for forskning og har et åpent sinn, hvilket skaper et umåtelig hyggelig arbeidsmiljø som samsvarer perfekt med mine yrkesmessige ambisjoner.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Ved å studere Music, Communication and Technology ble jeg utstyrt med alt jeg trengte for å få denne stillingen. Emnene på programmet inneholder et mangfold av praktiske og teoretiske komponenter, som gir et solid om omfattende grunnlag for en  forskerkarriere. 

I tillegg har programmets eksepsjonelle professorer og toppmoderne forskningsfasiliteter gitt meg muligheten til å benytte banebrytende teknologi og få verdifull erfaring med forskning.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Hvis du forbereder deg godt, oppnår utmerkede karakterer, og effektivt tar i bruk ressursene MCT gir tilgang til, er det ikke vanskelig å få en PhD-stilling!

 

Wenbo Yi

Fag:
Music, Communication and Technology

Grad:
Master

Uteksaminert: 
2022

Stilling:
Ph.D. Researcher

Arbeidsgiver:
Department of Psychology, McGill University, Montreal, Canada

 Flere karriereintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator
Publisert 7. aug. 2023 15:39 - Sist endret 7. aug. 2023 15:41