Veileder i Blå Kors steg for steg

Sandra opplever at graden i Gender Studies er en styrke i en arbeidshverdag hvor hun møter mennesker med utfordringer knyttet til rus og kriminalitet.

Portrettfoto, kvinne, smil, blondt kort hår, caps, innendørs

Sandra Benjaminsen

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Oppgavene mine er mange og varierte, for å nevne noen holder jeg på med: recovery-basert veiledning av mennesker med rusutfordring og/eller soningserfaring, å etablere og opprettholde kontakt med kriminalomsorgen og andre aktører på rusfeltet også jorganiserer og gjennomfører jeg arrangementer og seminarer.

I tillegg bidrar jeg også med å koordinere frivillig arbeid, synliggjøre tilbudet til Blå Kors steg for steg, drive politisk påvirkning og identifisere og søke på mulige tilskudds- og prosjektmidler for drift og videreutvikling av tilbudet vårt. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er mye! Først og fremst at den er så variert og fleksibel. Vi har en relativt flat struktur i det tverrfaglige teamet jeg jobber i, noe som gjør at vi alle er med på å forme tilbudet i sin helhet.

Å få lov til å arbeide med mennesker er også viktig for meg. Særlig liker jeg å jobbe med Recovery som tilnærming – en tilnærming som er opptatt av å minske avstanden mellom den som søker hjelp og den som skal hjelpe.

Jeg setter dessuten stor pris på at mine overordnede er svært opptatt av å følge med på hva som rører seg i aktuelle felt, og at de prioriterer kompetanseheving for sine ansatte. For litt siden var vi på en konferanse med temaet  "Seksualforbryteren: Dømmes og fordømmes?", det var utrolig spennende, men også en krevende tematikk.     

– Hva av det du lærte på HF og STK har du hatt størst nytte av i denne jobben? 

– Det er fremfor alt at utdanningen er tverrfaglig. Mange av menneskene jeg møter i jobben min sliter med marginaliseing og stigma, mens andre befinner seg i en mer priviligert posisjon. Rus og kriminalitet angår alle samfunnslag, men rammer også folk ulikt. Forhåpentligvis møter jeg mennesker med forståelse og respekt for deres unike posisjon, på tvers av deres klassetilhørighet, kjønn, etnisitet, legning, funksjonsnivå og alder. Jeg prøver å være bevisst på de forskjellige utfordringene og ressursene som ligger i de ulike posisjonene, både på et menneskelig og samfunnsmessig plan. Jeg må si at det å ha kritisk teori i sekken definitivt er både interessant og konstruktivt i møte med ulike institusjoner, individer og tverrfaglig samhandling.

Dessuten er mange av fagene fra studietiden direkte relevante for arbeidet jeg gjør, som for eksempel "menn og maskuliniteter", "feministisk etikk" og de kriminologiske fagene.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Når det kommer til å finne jobb etter studiene så gjelder det å finne en stilling som du virkelig vil ha, da bærer gjerne søknaden preg av et genuint engasjement. Håndter søknaden og CV-en litt på samme måte som du griper an et viktig prosjekt på studiet. Husk at en god søknad som skiller seg ut tar tid! Undersøk grundig hva de spør etter i stillingsbeskrivelsen og vær tydelig på hvordan du som person, og din utdanning og arbeidserfaring, er aktuell for arbeidsgiver. Få gjerne andres inspill på søknaden din. Til slutt anbefaler jeg å følge opp søknaden med å ringe arbeidsgiver for å melde din særlige interesse og relevans. 

 

Sandra Benjaminsen

Fag:
Gender Studies

Grad:
Master

Uteksaminert:
2021

Stilling:
Veileder

Arbeidsgiver:
Blå Kors steg for steg Oslo (blakors.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 23. nov. 2022 16:33 - Sist endret 23. nov. 2022 16:33