English version of this page

Rådgiver ved Reform – Ressurssenter for menn

Kelly satset tungt på nettverksbygging for å kunne navigere i det norske arbeidsmarkedet som utenlandsk student.

Portrettfoto, mann, smil, skulderlangt brunt hår, blå skjorte

Kelly Fisher

Foto: Reform/Sturlason

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

Reform er en organisasjon i Oslo som jobber for at menn og gutter skal inkluderes i likestillingsarbeidet, men som også jobber med temaer der vi ser at gutter sliter spesielt i samfunnet. Dette gir oss et bredt mandat av ulike temaer som vi jobber med, så det som er viktig i denne jobben er å kunne tenke kritisk, men også praktisk, på tvers av et bredt spekter av tematiske områder som angår menn, gutter og likestilling. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Både kollegene mine og at dagene er så varierte, er noe av det jeg liker best med jobben. I Reform jobber vi med mange prosjekter, og derfor kan dagene være veldig forskjellige: Én dag kan jeg jobbe for meg selv med en rapport, mens jeg dagen etter arrangerer en workshop med menn med flyktningbakgrunn i Norge. Alle disse oppgavene bidrar til å bryte rutinen min, de utfordrer meg og gir meg også mulighet til å vokse, samtidig som jeg jobber med fantastiske mennesker som brenner for de samme problemene som meg. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– I bunn og grunn er alt ved kjønnsstudiet relevant for denne jobben siden jeg jobber med kjønnsrelaterte temaer. Jeg visste at jeg ønsket å jobbe med temaer knyttet til migrasjon og kjønn med menn, og derfor skrev jeg masteroppgave om temaet. Dette er veldig nyttig nå i Reform fordi vi jobber med noen prosjekter knyttet til migrasjon og menn. I tillegg krever deler av jobben at jeg gjennomfører bakgrunnsforskning på et emne og skrive rapporter, og dette er ferdigheter jeg utviklet i løpet av studiene. 

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

Som utenlandsk student mener jeg at nettverksbygging har hjulpet meg i stor grad med å navigere i det norske arbeidsmarkedet. Helt siden jeg hørte om Reform første gang, har jeg tenkt at det var et sted jeg kunne tenke meg å jobbe. Derfor hadde jeg det på radaren og deltok i noen av arrangementene de organiserte og gjorde alt jeg kunne for å introdusere meg selv for dem som jobbet der. Selv om dette ikke var avgjørende for at jeg fikk jobben, bidro det til at intervjuet føltes litt mer vennlig siden jeg kjente intervjuerne, og det viste også ledelsen i Reform at jeg brenner for arbeidet deres.

 

Kelly Fisher

Fag:
Gender Studies

Grad:
Master

Uteksaminert:
2021

Stilling:
Rådgiver

Arbeidsgiver:
Reform – ressurssenter for menn (reform.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 1. des. 2022 14:48 - Sist endret 15. des. 2022 10:01