English version of this page

Digital redaktør

Sigvarts erfaring fra studentenes historietidsskrift Fortid var avgjørende for at han fikk jobben i Cappelen Damm Utdanning.

Portrettfoto, mann, stort smil, kort blondt hår, grønn skjorte, utendørs

Sigvart Nordhov Fredriksen

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– De viktigste arbeidsoppgavene mine er å redigere tekster, oppgaver og aktuelt stoff til vår digitale undervisningsportal for grunnskolen. Jeg jobber mest med samfunnsfag for 5. til 10. trinn.

– Hva liker du best med jobben din?

– Dagene ser sjeldent helt like ut. Jeg får jobbe med mange forskjellige temaer innenfor samfunnsfaget og formidle dem i alle tenkelige media. Underveis kan jeg lære fra og sparre med alle de flinke fagpersonene i forlaget. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– På MITRA ble vi gode til å sette oss effektivt inn i komplekse temaer, vi lærte oss å tenke tverrfaglig på historien, i tillegg til å bli godt drillet i kildekritikk- og bruk. Ikke minst ble vi gode på å gi hverandre tilbakemeldinger og bearbeide hverandres tekster. Jeg bruker alle disse erfaringene hver eneste dag. Historiefaget er mer allsidig med tanke på senere jobb enn mange skal ha det til, og flinke historieformidlere er etterspurt i flere bransjer.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Dette gjentas ofte, men bli med i foreninger og studenttidsskrift. Jeg fikk vite om stillingen min gjennom folk jeg ble kjent med i programutvalget på bachelor. Erfaringen min fra studentenes historietidsskrift Fortid var avgjørende for at jeg fikk den.

 

Sigvart Nordhov Fredriksen

Fag:
Modern International and Transnational History (MITRA)

Grad:
Master

Uteksaminert:
2022

Stilling:
Digital redaktør

Arbeidsgiver:
Cappelen Damm Utdanning AS (cappelendammundervisning.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 10. feb. 2023 14:14 - Sist endret 16. mars 2023 14:28