Konsulent

Hva er vel bedre enn en master i historie når du jobber med å fortelle historier på vegne av kundene dine? spør Gabrielle Legrand Gjerdset. Hun jobber som konsulent i kommunikasjonsbransjen.

Gabrielle Legrand Gjerdset. Foto: Unni Irmelin Kvam

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Noe av det morsomste i kommunikasjonsbransjen er at ingen oppgaver er like! Jeg jobber med ulike kunder som har ulike problemstillinger. Det viktigste er å forstå hva som må til for at kunden når målene sine, og deretter levere dette. Jeg jobber med alt fra strategiske analyser og rapporter til sosiale medier og medieutspill.

Hva liker du best med jobben din?

– Det aller beste er nok at jeg får jobbe så variert. Jeg blir kjent med en rekke ulike bransjer og problemstillinger, og blir utfordret hver eneste dag. I tillegg har vi et veldig godt og sosialt arbeidsmiljø der alle støtter og hjelper hverandre. Det verdsetter jeg høyt.  

Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben?

– Jeg bruker HF-kunnskap hver eneste dag! Med en HF-master i bagasjen har du en rikholdig verktøykasse å ty til. Å lese og analysere store mengder tekst, sortere relevant fra irrelevant informasjon og å utvikle tydelige budskap i et klart språk er egenskaper HF-ere er spesielt gode til. Historikere forstår endring, og samfunnet har sjelden endret seg raskere enn nå. Og - hva er vel bedre enn en master i historie når du jobber med å fortelle historier på vegne av kundene dine?

Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Studer noe du liker! Da er det lett å bruke den tiden som faktisk trengs for å komme dypt inn i stoffet. Selv hoppet både karakterene og lærelysten i været etter jeg byttet over til HF fra SV-fakultetet. Jeg vil også på det sterkeste anbefale deg å engasjere deg i noe du syns er gøy. Oslo har 450 studentforeninger, og det finnes garantert en som passer deg. Dersom du også tar på deg verv kan du utrette mye, og du kan bygge lederegenskaper og ansvarsfølelse som du får nytte av i arbeidslivet. Arbeidsgivere ser etter studenter som kan vise til mer enn bare teoretisk kunnskap.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 31. jan. 2018 16:42 - Sist endret 11. mars 2021 14:30