Manuskoordinator

«Mest av alt syns jeg det er stas å kunne sysle med grammatikk hver dag», sier Maria om jobben i Universitetsforlaget.

Portrettfoto, kvinne, smil,grå topp, brunt langt hår, hvit bakgrunn

Maria Theresa R. Westervoll

Foto: Universitetsforlaget

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Som manuskoordinator er jeg ansvarlig for å koordinere språkvask og korrektur og kontrollere språk og layout før trykk. Språklig kvalitetssikring blir dermed en av de viktigste arbeidsoppgavene mine. I tillegg fungerer jeg som bindeledd mellom forfatterne, språkkonsulentene og setteriene.      

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker at jeg har stor grad av autonomi og kan legge opp arbeidsdagen min slik jeg ønsker. Jeg trives også godt med å sjonglere flere bokprosjekter samtidig og å overholde tidsfrister. Men mest av alt syns jeg det er stas å kunne sysle med grammatikk hver dag.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– En språkfaglig utdanning er helt klart nødvendig når man skal jobbe med språk. Gjennom studiene ved HF har jeg fått en dypere forståelse for faget og en unik kompetanse som gjør meg verdifull for bedriften. Innenfor humaniora legges det også stor vekt på hvordan man skal bearbeide og formidle store mengder tekst – en ferdighet som i aller høyeste grad er en fordel når man jobber i et akademisk forlag.    

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Mange kjenner nok på at de må finne drømmejobben rett etter studiene, men dette kan selvfølgelig være en utfordring. Arbeidsmarkedet kan være ganske tøft, spesielt når det kreves både høyere utdanning og arbeidserfaring. Mitt tips er derfor heller å tenke strategisk de første par årene etter studiene. Hva slags arbeidserfaring vil gjøre deg mer konkurransedyktig seinere? Ved å tilegne deg ulike erfaringer vil du finne ut av hva du faktisk trives å jobbe med, og du vil stille sterkere når drømmejobben plutselig dukker opp.

 

Maria Theresa R. Westervoll

Fag:
Nordiske studier
Studieretning Nordisk språkvitenskap

Grad:
Master

Uteksaminert:
2015

Stilling:
Manuskoordinator

Arbeidsgiver:
Universitetsforlaget (universitetsforlaget.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 27. jan. 2023 12:33 - Sist endret 27. jan. 2023 12:33