Prosjektleder og medlemsansvarlig

Ingrid understreker hvor viktig hospitantemnet på musikkvitenskap var for henne: hun lærte mye, fikk et kontaktnettverk og kom rett ut i jobb.

Portrettfoto, kvinne, smil, svart-hvitt foto, lyst hår, sort topp

Ingrid Ytre-Arne

Foto: Nina Holtan

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Det er mye forskjellig! Hva som er viktig varierer litt ut fra når på året vi er. Deler av året er det viktigste jeg gjør å arrangere Musikkforleggerprisen, som jeg er prosjektleder for som en del av min jobb i Musikkforleggerne. Andre perioder er det viktigste å håndtere søknader og jobbe med tilskuddskomiteen vår rundt retningslinjer og behandling av søknadene, lage paneler til bransjefestivalene, arrangere gode møter og seminarer for medlemmene i Musikkforleggerne eller utvikle nye medlemsfordeler. Så det varierer! 

Overordnet kan man si at en viktig oppgave er å holde seg oppdatert på musikkbransjen og endringer som kan ha påvirkning på norsk musikkliv, og klare å bruke det i utformingen av våre arrangementer og i jobben generelt.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker at den er variert, at hver uke er forskjellig. Innenfor et par uker kan jeg gå fra å være på bransjefestival i Hamburg, til å dele ut tilskuddsmidler til norske opphavere og musikkforlag, til å være i møte for planlegging av Musikkforleggerprisen, til å snakke med eksperter innenfor musikk til spill for å planlegge et kommende medlemsmøte. I tillegg er jeg et organisasjonsmenneske, så jeg liker å ha tid til å sortere og systematisere egne planer og lister og nerde på den biten for å gjøre møter og andre prosjekter ryddige, kreative og effektive.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben? 

– Gjennom mine studieår på musikkvitenskap lærte jeg litt om mye – jeg fikk praktisk erfaring med arrangering og utøving av musikk, jeg lærte om musikkhistorie innenfor mange sjangre og ble vant med å se på musikk utenfra og i en helhet. Dette har vært nyttig i alle mine jobber i musikkbransjen (FolkOrg, MØST, Østnorsk Jazzsenter, Samspill bl.a.).

Det mest relevante er det jeg lærte, og kontaktnettverket jeg fikk, gjennom emnet «Hospitantemne: På jobb i musikkfeltet – praksisplass og prosjektoppgave». Å ta dette emnet i stedet for bacheloroppgave siste halvåret av bachelorgraden gjorde at jeg kom rett ut i jobb og hadde en grunnleggende kontakt med musikkfeltet i praksis allerede før jeg hadde mottatt bachelorgraden. 

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Mitt beste tips må være å snakke med folk som jobber på feltet du er interessert i. Du behøver ikke å vite om du skal jobbe der de jobber selv, men snakk med dem likevel, så finner du lettere ut om det er interessant senere! Om det er musikk du studerer så ville jeg oppsøkt stedene der musikkbransjen møtes – bransjefestivaler, radiodager, seminarer, prisutdelinger, festivaler etc. – og blitt kjent med de forskjellige yrkene som finnes på feltet, og ikke minst med folkene som jobber der. Det kan ha alt å si når du skal ut og søke jobb selv! 

 

Ingrid Ytre-Arne

Fag:
Musikkvitenskap

Grad:
Master

Uteksaminert:
2020

Stilling:
Prosjektleder og medlemsansvarlig

Arbeidsgiver:
Norsk Musikkforleggerforening (musikkforleggerne.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 9. feb. 2023 08:51 - Sist endret 9. feb. 2023 14:15