English version of this page

Analytiker i KPMG

Arabisk språk- og Midtøstenkunnskap har stor relevans i jobben min, der analyse av hvordan internasjonale politiske og økonomiske trender påvirker norsk næringsliv er en viktig oppgave, sier Henrik. 

Portrettfoto, mann,

Henrik Buljo Anstorp

Foto: KPMG

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Å analysere hvordan internasjonale politiske og økonomiske trender påvirker norsk næringsliv. Det kan handle om hvordan et fremtidig regimeskifte i utlandet påvirker rammebetingelsene til en norsk fabrikk i det aktuelle landet, eller mer spesifikt hvilke risikoer den fabrikken kan stå overfor i møte med lokalt næringsliv.

– Hva liker du best med jobben din?

– Bredden i temaer og problemstillinger som jeg må løse. Da jeg var masterstudent trodde jeg at jeg var født til å fordype meg i et nisjetema som lengre akademiske oppgaver lar deg gjøre. Det var inntil jeg ble stilt overfor en mengde andre oppgaver som krevde at jeg anvendte studiekompetansen min på helt nye måter slik jeg stadig gjør i min nåværende jobb.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Jeg leser ofte arabiske tekster i jobben min. Det gjorde at jeg skilte meg ut blant andre jobbsøkere som kanskje ellers hadde en mer typisk bakgrunn for min bransje. En grunnleggende forståelse for politiske skillelinjer og samfunnsutfordringer i Midtøsten er også noe jeg stadig får bruk for. Mer overordnet er evnen til å finne og analysere kilder og å formidle funnene i en velegnet tekst noe jeg får bruk for hver eneste dag.

– Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Få en oversikt over hvilke temaer forskerne og foreleserne på ditt studieprogram jobber med. Det er ofte en stor bredde i fagområder – kanskje finner du et tema som du kunne tenke deg å skrive bachelor eller masteroppgave om? Det kan være ensomt å skrive lengre akademiske oppgaver og da kan det lønne seg å vite hvem andre på studieprogrammet som kan være faglig interessert i å diskutere ditt tema. Hvis du er heldig så kan det hjelpe med å heve nivået på oppgaven din, gjøre deg bedre til å formidle temaet du jobber med og å sette ditt nisjeprosjekt inn i en større faglig sammenheng. Arbeidsgivere utenfor akademia er i min erfaring mer interessert i å vite hvordan du kan anvende din kompetanse i ulike sammenhenger enn å høre om detaljene i masteroppgaven din.

Jeg hadde aldri lært arabisk godt hvis jeg ikke hadde tilbragt så mye tid jeg bare kunne på utveksling. Det er noe jeg vil anbefale alle andre som ønsker å fordype seg i et språk. Fremmedspråk tror jeg først blir verdifullt i en jobbsammenheng når man behersker det på et godt fungerende nivå og det tar tid og dedikasjon.

Henrik Buljo Anstorp

Fag:

Asia and Middle East Studies

Studieretning:
Midtøstenstudier med arabisk

Grad:
Master

Uteksaminert:
2020

Stilling:
Analytiker

Arbeidsgiver:
KPMG (kpmg.com/no/nb/home)

Flere karriereintervju

Publisert 14. mars 2024 11:19 - Sist endret 22. mars 2024 12:30