Senior Kommunikasjonsrådgiver

«Engasjer deg ved siden av studiene!» anbefaler medieviter Helene. Verv i studentforeninger har vært avgjørende for hennes karriere.

Portrettfoto, kvinne, stort smil, blondt hår, blå skjorte, armene i kryss

Helene Jørum

Foto: Privat

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Som senior kommunikasjonsrådgiver i Itera, et konsulent/IT-selskap med hovedkontor i Oslo og tilstedeværelse i flere land, har jeg en variert arbeidshverdag med høyt tempo. 

Vi er på børs, som innebærer at vi plikter å kommunisere blant annet kvartalstall og årsrapporter. Dette er jeg ansvarlig for fra kommunikasjon sin side, og er blant annet med på å forme hvilke historier vi trekker frem for investorene våre. Ingenting skaper større glede enn en god aksjekurs ved kvartalsfremleggelse!

I tillegg har jeg både en strategisk og operativ rolle innen ekstern og intern kommunikasjon. I vårt selskap er vi gode på å inkludere kommunikasjon tidlig i kritiske forretningsprosesser, slik at vårt fagfelt er med i grunnlaget for strategisk kurs videre. Én dag kan jeg sitte i møte med en toppleder og snakke strategi, den neste kan jeg skrive poster som skal ut i sosiale medier. 

Også er jeg «talkshow-host» for vår internfest som holdes fire ganger i året – noe som passer meg veldig godt, da jeg alltid har elsket å stå på scenen!

– Hva liker du best med jobben din?

– Tempo og endringstakten! 

Jeg har vært i Itera i seks år, og i løpet av denne tiden har jeg vært i to mammapermer. Hver gang jeg har kommet tilbake har rollen min endret seg, i takt med selskapet. Jeg elsker endring, og ikke bare er Itera et selskap som er i stadig endring, men vi jobber med digital transformasjon og endring for kunder over hele landet! 

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Under studietiden på HF tilegnet jeg meg kompetanse som er nyttig i jobben, som for eksempel analyse. I tillegg skrev jeg min masteroppgave på engelsk, som har gjort meg rustet til å i dag bruke engelsk som arbeidsspråk.

Jeg var også aktiv i studentforeninger, blant annet som leder av Studentutvalget HFSU og studentforeningen Viadukt, som jeg tok initiativ til og startet. Dette har betydd veldig mye for min vei videre. Ikke bare gjorde det at jeg fikk jobb raskt, jeg ble også godt kjent med meg selv som arbeidstaker. I tillegg lærte jeg å jobbe med mange forskjellige oppgaver samtidig. I jobben min i dag er sistnevnte svært viktig, da det alltid er høyt tempo og mange baller i lufta!

– Hva er ditt beste tips til studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Mitt aller viktigste råd, som jeg gir igjen og igjen: engasjer deg ved siden av studiene! Bli med i en forening, ta verv, bli kjent med folk både på og utenfor universitetet. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag foruten innsatsen min utenom studiene, som noen ganger tok overhånd, men jeg angrer ikke.

Og bruk LinkedIn aktivt allerede i studietiden for å begynne å bygge nettverk, mine to siste jobber fikk jeg gjennom nettverk og var ikke utlyste stillinger. 

 

Helene Jørum

Fag:
Nordic Media
Nå: Medier og kommunikasjon

Grad:
Master

Uteksaminert:
2015

Stilling:
Senior Kommunikasjonsrådgiver

Arbeidsgiver:
Itera (itera.no)

Helenes vei til jobb som kommunikasjonsrådgiver:

Bachelor i Medier og kommunikasjon

Leder av studentforeningen Viadukt (viadukt.no) og Studentutvalget - HFSU

Master i Medier og kommunikasjon (tidligere: Nordic Media)

Community Manager, StartupLab (startuplab.no)

Prosjektleder Digital Kommunikasjon, IKT-Norge (ikt-norge.no)

Senior Kommunikasjonsrådgiver, Itera (itera.no)

Flere karriereintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 12. jan. 2023 12:04 - Sist endret 11. okt. 2023 10:31