Rådgiver ved ambassaden i Zagreb

«Jeg prøver å være den personen jeg selv hadde ønsket å møte i en vanskelig situasjon», sier Vilde som jobber med å gi råd og hjelp til nordmenn i Kroatia.

Portrettfoto, kvinne, stort smil, langt brunt hår, hvit topp, sort jakke

Vilde Langemyr Malec

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Som lokalt ansatt på den norske ambassaden i Zagreb, er en av mine viktigste oppgaver å yte konsulær bistand til norske borgere. Dette innebærer å gi råd og hjelp i møte med utenlandske myndigheter, personer og institusjoner, og blant annet i forbindelse med straffeforfølgning, ulykker, sykdom og dødsfall. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg trives veldig godt med å jobbe med konsulære saker. Det er utfordrende og kan være tøft til tider, men det gir meg mye mening å yte bistand til mennesker i vanskelige situasjoner. Jeg forsøker så langt det lar seg gjøre å være den personen jeg selv skulle ønske å ha møtt på i en vanskelig situasjon. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Utdanningen min fra HF er absolutt relevant i denne jobben. Det var studiene som førte meg til Kroatia i utgangspunktet, i form av at jeg var et halvår på studieutveksling.  

Gjennom studiene og senere opphold i Kroatia fikk jeg god kjennskap til både kulturen, språket og det politiske landskapet. Dette gjorde meg godt rustet til å gå løs på ulike oppgaver på ambassaden.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

–Ha øyne og ører åpne for nye muligheter og eventyr. Benytt sjansen til å hoppe på tilbud som gir relevant praksis gjennom studieperioden. Gjør det du kan for å bygge nettverk og stifte nye bekjentskap. Les stillingsannonsene nøye, svar først og fremst på det du blir spurt om. Vær våken og aktiv i både jobbsøk og på eventuelle intervjuer.  

 

Vilde Langemyr Malec

Fag:
Europeiske og amerikanske studier, studieretning Balkan
Nå: Europeiske språk, studieretning russisk, polsk, tsjekkisk, bosnisk/kroatisk/serbisk

Grad:
Master

Uteksaminert:
2012

Stilling:
Rådgiver

Arbeidsgiver:
Den kongelige norske ambassaden i Zagreb (norway.no/croatia), Kroatia

Flere karriereintervjuer

Publisert 10. mai 2023 13:29 - Sist endret 10. mai 2023 13:29