Praksis ved UNESCO i Paris

Det sosiale nettverket jeg opparbeidet meg ved UNESCO er noe av det viktigste jeg tar med meg videre, sier Jonathan Wegger Hultin, etter å ha tilbrakt vårsemesteret 2020 i Paris.

Portrettfoto, mann, stort smil, kort blondt hår, grå genser, sort bakgrunn

Jonathan Wegger Hultin

Foto: Privat

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg ble ansatt for å jobbe med å iverksette en sosial media kampanje ved bruk av kommunikasjon og logiske metoder for ‘Section for Education for Sustainable Development’. Kampanjen gikk ut på å engasjere unge mennesker i 15-25 års alderen til å sortere avfallet sitt og leve mer bærekraftig. Jeg stod også for å produsere kampanjens innhold, og å identifisere og kontakte ‘influencere’ som skulle fronte kampanjen. Dessverre ble kampanjen utsatt når Corona inntraff, og som følger av pandemien ble jeg satt til å forske på/overvåke innføringer gjort i samsvar med stenging og gjenåpning av skoler under COVID-19-pandemiutbruddet i Norden med UNESCO Agile-team. I min egen seksjon fikk jeg oppgaver som å organisere og forberede lanseringen av det nye rammeverket for ESD, ‘Education for Sustainable Development: Towards achieving the SDGs (ESD for 2030)’. Og hjelpe til med kommunikasjon og forberedelse av UNESCOs verdenskonferanse om utdanning for bærekraftig utvikling.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Kompetansen jeg fikk mest bruk for i henhold til utdanning min var nok kritisk tenking, hente og videreformidle kunnskap, i og med at jeg for det meste innhentet informasjon. Skrivekunnskaper og det jeg lærte om kommunikasjon kom selvfølgelig også godt med i arbeidet.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Nettverksbygging har gjort at jeg har blitt satt i kontakt med personer i selskap/institusjoner/organisasjoner her i Norge og internasjonalt som jeg kunne ønske å arbeide med i fremtiden. Jeg vil nok si at det sosiale nettverket du opparbeider deg hos praksisplassen er noe av det viktigste du tar med deg om du skulle ønske å jobbe innenfor lignende organisasjoner i fremtiden. Jeg dro også mye nytte av å få innsikt i hvordan organisasjonen operer og kommuniserer, spesielt når det kommer til effektiviteten bak arbeidet man gjør. Desto mer jeg forstod, desto raskere og grundigere arbeidet jeg.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Jeg ville nok utfordret meg selv mer, ikke vært redd for å feile. Selv om man kanskje er litt nervøs for å ta ordet, burde man bare kjøre på om det er noe man skulle ønske å formidle.

Sosialiser når du kan. Som nevnt var nettverksbyggingen noe av det jeg fikk mest utbytte av. Gå rundt fra kontor til kontor og introduser deg selv, dra på forelesninger og sosiale arrangementer. Send gjerne en mail til dine overordnede og meld din interesse om du skulle ønske videre arbeid i organisasjonen.

Bildet kan inneholde: landemerke, himmel, spire, dagtid, by.
Utsikt fra kantina på en regnfull dag.
Bildet kan inneholde: pyramide, arkitektur, monument, himmel, bygning.
Louvre var på vei hjem fra kontoret.
Bildet kan inneholde: landemerke, arkitektur, bygning, himmel, by.
Gatebilde - på vei hjem fra kontoret.

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 30. juni 2020 16:37 - Sist endret 13. juni 2023 16:14