English version of this page

Praksis ved Goethe-Institut Norge

Å bli kjent med de ulike aktørene i kultursektoren, og delta i prosessen bak gjennomføringen av et prosjekt har vært en spennende og morsom erfaring, sier Marie-Kristin.

portrettfoto av smilende mann, blå bakgrunn, sort halvlangt hår med krøller, skjegg og bart, briller med sort innfatning, sort genser

Marie-Kristin Guss

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg hadde mange ulike arbeidsoppgaver i løpet av praksisoppholdet i kulturavdelingen på instituttet. Alt fra skriving av e-post, posting, rigging av lokaler for arrangementer, gjøre research av forfattere og deres verk, til å se filmtrailere og skrive tekster – det var litt av hvert. Jeg jobbet mye med å skrive ulike type tekster for flere formater for så å koordinere innholdet til SoMe-plattformer og andre publiseringssystemer. Utenom dette var jeg med på å arrangere filmfestivalen Tyske Filmdager som fant sted den siste uken av praksisoppholdet mitt.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Praksisoppholdet har gjort meg bevisst på at min måte å jobbe på, spesielt det å analysere problemer, å se ting fra ulike perspektiver og å stille spørsmål, er inspirert av studiene og tekstene jeg har lest og skrevet de siste semestrene. Spesielt den analytiske kompetansen jeg har fått gjennom masteren i Gender Studies har vist seg å være veldig nyttig for å løse ulike problemstillinger i en praktisk sammenheng, og også verdifull for meg personlig.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Ikke bare kunne jeg bruke morsmålskunnskapene mine i tysk og kombinere dem med den norsken jeg har lært meg, men jeg fikk også et innblikk i kultursektoren i Oslo og Norge. Å lære hvem partnerne og de viktige aktørene er, hvordan alt henger sammen og hvordan et prosjekt kommer til live fra start til slutt, har vært utrolig givende å ta del i.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

–  Praksisoppholdet mitt foregikk over 3 måneder, på heltid. Før jeg takket ja til plassen var jeg usikker på arbeidsmengden, spesielt siden jeg også skulle begynne på masteroppgaven min. Så mitt råd vil være å virkelig veie for og imot - bestemme hva som er mest verdifullt i det i det lange løp og vurdere hvilke muligheter du ikke vil la passere. Utenom dettte er mitt råd å gå all in!

Jeg fikk muligheten til å delta på mange forskjellige arrangementer (filmvisninger, litteraturarrangementer, konserter, utstillingsåpninger...) og jeg prøvde å gjøre så mye jeg kunne, noe som virkelig ga resultater. Jeg lærte og opplevde mye,  og møtte noen veldig hyggelige og interessante mennesker underveis!

Bildet kan inneholde: vindu, himmel, bygning, snø, tre.
Goethe-Institut Norge i Oslo. Foto: Privat.

 

Bildet kan inneholde: tre, font, reoler, hylle, detaljhandel.
Et utvalg av nylig oversatte bøker i hyllene på instituttet. Foto: Privat.

Marie-Kristin Guss

Studieprogram:
Gender Studies

Praksisemne:
KFL4910 – Arbeidspraksis for Gender Studies

Praksisplass høsten 2023:
Goethe-Institut Norge (www.goethe.de/ins/no/)

Flere praksisintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 19. des. 2023 13:08 - Sist endret 7. juni 2024 17:36