Praksis ved Den norske FN-delegasjonen i New York

Hopp i det! Praksis-semesteret ved Den norske FN-delegasjonen i New York er absolutt et av høydepunktene i utdanningen min, sier Kari Ranheim Lome. Hun hadde praksisplass hos presseråden ved delegasjonen høsten 2016.

Portrettfoto, kvinne, smil, brunt skulderlangt hår, svart kåpe, utendørs

Kari Ranheim Lome

Foto: Privat

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg var en del av et kommunikasjonsteam på to sammen med presseråden ved delegasjonen. Som hospitant fikk jeg mange og varierte oppgaver og mulighet til å påvirke kommunikasjonsarbeidet. Mine oppgaver bestod for det meste av publisering på sosiale medier og på nettsidene, og derfor fikk jeg være med på mye spennende. Blant annet var jeg til stede ved valg av ny FN-sjef, fikk høre Leonardo DiCaprio snakke på den internasjonale fredsdagen og var med på møter med blant andre Ban Ki-moon. Jeg fulgte også utenriksministerens program under åpningen av FNs generalforsamling.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Jeg hadde stor nytte av alt vi har lært om kommunikasjon og hvordan mediene fungerer. Å ha fokus på mottakeren og å tilpasse budskap til medium, var noe jeg forholdt meg til hver dag. I tillegg kom evnen til å tenke analytisk og strategisk godt med, og det å kunne jobbe strukturert, målrettet og effektivt. Erfaring fra travle eksamensperioder gjør dessuten at man kan takle høyt arbeidspress og prestere når det gjelder.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Jeg har lært veldig mye om hvordan arbeidet med kommunikasjon og medier fungerer i praksis, men også mye om norsk utenrikspolitikk. Som hospitant ser de deg som en ressurs som er der for å lære, og jeg fikk innblikk i alle arbeidsområdene ved delegasjonen. I tillegg var det en nyttig og morsom måte å få relevant jobberfaring fra et sted det ellers er vanskelig å få erfaring fra. Man blir også kjent med mange hyggelige mennesker som man kanskje krysser veier med senere.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Det første er at om man er usikker, så bare hopp i det! Det kommer til å være verdt det. Bruk tid på å finne ut hvor du vil hospitere, og bruk god tid på å skrive gode søknader. Jeg hadde det utrolig gøy som hospitant, både på jobben, med kollegaene, og med de andre praktikantene i New York. Dette semesteret er absolutt ett av høydepunktene i utdanningen min.

Norge ved ambassadør Geir O. Pedersen holder innlegg i Sikkerhetsrådet i den åpne debatten om asymmetriske trusler. November 2016.
Kari, til venstre, og nestleder ved delegasjonen,ambassadør May-Elin Stener gratulerte Antonio Guterres da han ble valgt som FNs nye generalsekretær.13. oktober 2016.

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 15. juni 2023 15:53