Protokoll fra styremøte 5. september 2023

Tilstede: Kjetil Rødje, Arnt Maasø, Liv Hausken, Bjørnar Hjulstad, Espen Bøe (til 13:00), Anna Glæserud Samuelsen, Stine Dalsøren (referent)

Saker til behandling i åpent møte

Ordinære saker

V-SAK 30 Godkjenning av innkalling og dagsorden
V-SAK 31 Godkjenning av protokoll fra forrige styremøte
V-SAK 32: Utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne protokollen
Forslag til vedtak: Instituttstyret vedtar at følgende personer pekes ut til å godkjenne og undertegne protokollen for 5 september 2023: Liv Hausken og Bjørnar Hjulstad

Orienteringssaker

O-SAK 33 Orientering fra ledelsen

  • Studiestart: alt er på skinner, fine tall, noe flere studenter som har takket ja sammenlignet med i fjor og vi har også overbooket noe mer enn i fjor. Fadderordningen har fungert godt.
  • Status ansettelse førsteamanuensis: Prøveforelesninger og intervjuer 19. og 20. september.
  • Status HF satsninger: Det er kommet inn flere initiativ fra staben som kanaliseres via IMK: «Reimagining AI: A humanities hub for the study and creation of AI stories across time»  (Bucher, Hausken, Brandtzæg)», «Mediedesign i forskning og undervisning» (Liestøl) og «Tverrfaglig program i kreativ skriving ved HF» (Ytreberg). Innen undervisningssatsningen settes det sammen en pakke av tiltak og prosjekt IMK ønsker gjennomført. Det er noe ulike løp for utdanningssatsninger og forskningssatsninger, hvor det innen utdanning særlig legges vekt på koordinering og synergier mellom institutt. Her vil HF gjennomføre en felles workshop mellom alle instituttene.
  • Bevilgning av forprosjektet «EU Kids Online» fra Kunnskapsdepartementet til Barn, unge og medier. Orientering om bemanningssituasjon i Barn, unge og medier.
  • Scholars at Risk-forsker til IMK de neste to årene, finansiering via UiO.

O-SAK 34 Orientering fra studentene

Praksisemne på masternivå har båret preg av at det har vært nyopprettet. Studentene melder tilbake om behov for tidlig kommunikasjon, og at arbeidsbeskrivelser gjøres tilgjengelig.

Vedtakssaker

V-SAK 35 Etiske retningslinjer/Code of conduct ved IMK

Saksdokument: Etiske retningslinjer ved IMK

Vedtak: De fremlagte etiske retningslinjene vedtas som gjeldende ved IMK med en mindre endring som fremkom på møtet

Eventuelt

Ingen saker

Publisert 22. sep. 2023 17:29 - Sist endret 23. jan. 2024 13:44