Protokoll fra styremøte 25. april 2023

Tilstede: Kjetil Rødje, Bjørnar Hjulstad, Anja Vranic, Arnt Maasø, Marika Lüders, Rune Røsten, Espen Bøe, Anna Glæserud Samuelsen, Stine Dalsøren (referent)

Saker til behandling i åpent møte

Ordinære saker

V-SAK 14 Godkjenning av innkalling og dagsorden

V-SAK 15 Godkjenning av protokoll fra forrige styremøte

Saksdokument: Protokoll fra instituttstyremøte 7. februar 2023

V-SAK 16: Utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne protokollen

Instituttstyret vedtar at følgende personer pekes ut til å godkjenne og undertegne protokollen for 25. april 2023: Anna Glæserud Samuelsen og Arnt Maasø

Orienteringssaker

O-SAK 17 Orientering fra ledelsen

  • HFs strategiske satsninger. Satsningen er rettet inn mot fire spor: digitalisering, klima/miljø, helhetlig utdanningssatsing (prosjekt helhet) og prosjektmidler forskning. Det er ventet utlysninger innenfor utdanning og forskning i løpet av høsten. HF har satt av opptil 100 millioner til satsningen i perioden 2024-28. Det planlegges videre informasjon til staben på onsdagslunsj, og dette blir også tema på årets sommerseminar.
  • Status ansettelser Ansettelse førsteamanuensis: Sakkyndig komite er i rute og leverer rapport før sommeren. Kim Wilkins har takket ja til stilling som førsteamanuensis utlyst innen medieestetikk. Postdoktoransettelsen er ferdigstilt, og det forventes oppstart i juni eller august. Ny forskningsrådgiver Elisabeth Hoff starter 26. april. 
  • Søknadstall 2023. Fine tall for UiO generelt, men vedvarende nedadgående trend for HF. For IMK ser det stabilt ut for årsenhet og bachelor sammenlignet med 2022. Når det gjelder masterprogrammene er det oppgang for medier og kommunikasjon, større oppgang for politisk kommunikasjon, mens det er en liten nedgang for skjermkulturer. Det er noe økende kjønnsforskjeller slik at eksisterende skjevhet blir noe større.

O-SAK 18 Orientering fra studentene

Det er ønske fra studentene om tettere bånd mellom studenter og forskningsprosjekter, og mulighet for å delta på flere arrangementer og seminarer. Videre foreslås det at fredagsbrev inkludert publikasjonsoversikt også sendes til studentene, for eksempel i nyhetsbrev.

 

O-SAK 19 Endring av IMKs økonomiske ramme for 2023

Saker til behandling i lukket møte

Sakene er unntatt offentlighet, jfr off.l. §25. Saksdokumenter distribueres til stemmeberettigede styremedlemmer via lukket hjemmeside.

V-sak 20 Ansettelse stipendiatstillinger

Vedtak: Instituttstyret vedtok det fremlagte forslaget til innstilling og oversender saken til fakultetsstyret for endelig vedtak

V-sak 21 Ansettelse forsker II

Vedtak: Instituttstyret vedtok det fremlagte forslaget til innstilling og oversender saken til fakultetsstyret for endelig vedtak

Eventuelt

Spørsmål om et nytt PhD emne (Controversies surrounding media and identities). Informeres om at emnet planlegges gjennomført høsten 2023 som et heisemne for masterstudenter og PhD-studenter. 

 

Publisert 8. mai 2023 15:51 - Sist endret 23. jan. 2024 13:44