Referat fra HF-LAMU 21.09.2023

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Helga Reiss, arbeidsgiver Ragnhild Rebne, arbeidsgiver Karen Haugland, vara for arbeidsgiversiden Lin Malin Ullern, lokalt hovedverneombud Mia Brunelle Jønnum, arbeidstaker Nora Birkeland, arbeidstaker Pia Søndergaard, arbeidstaker Kate Vivi Rasch, representant fra Eiendomsavdelingen Rune Greaker, studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan, læringsmiljøkontakt Signe Ingjerd Thorstad, BHT-representant Inger Kristine Møllo-Christensen, HMS-koordinator Anders Rykke

1. Referat fra møte i HF-LAMU 25.05.2023

Godkjent 

2. Orientering v/ Eiendomsavdelingen

  • Rune Greaker orienterte om pågående prosjekter og forhold ved fakultetet, blant annet om ferdigstillingen av pergolaen og at en vannlekkasje i kjelleren på hjørnet mellom PAM og NT innebærer gravearbeid på plassen.
  • Det planlegges for brannøvelse. Det skal gjennomføres brannøvelse 1 gang per semester. Det er viktig at listene med etasjekontakter er riktig og at kontaktinformasjonen er oppdatert.
  • Energisparetiltakene videreføres denne vinteren. Det skal ikke være under 19 grader i lokalene. Ansatte som opplever at sparetiltakene ikke er forsvarlig arbeidsmiljømessig, bør melde dette inn. Årsak og tiltak skal utarbeides, f.eks. feil med vindu.

3. Fakultetets orientering 

  • Monica Bakken orienterte om arealsituasjonen ved fakultetsadministrasjonen. I fakultetsadministrasjonen er det nødvendig og det er iverksettes en egen arbeidsgruppe som skal undersøke etableringen av felleskontorer. På IFIKK er det sendt ut e-post om frigjøring av areal i forbindelse med eksternfinansierte prosjekter. 
  • Bakken orienterte om at valg arrangert på fakultet skal evalueres (se FS-sak O-SAK2, fra møte 15.09.2023) på bakgrunn av hvilke utfordringer som universitetsdemokratiet møter.
  • I forbindelse med knivhendelsen har fakultetet har sendt ut generell veiledning for hvordan PLIVO-situasjoner skal håndteres.
  • Bakken og Helga Reiss orienterte om ARK og tematikken for ARK-konferansen i august. Undersøkelsen gjennomføres etter planen februar 2024 og nye spørsmål er lagt inn, om mobbing, trakassering/uakseptabel oppførsel; om psykologisk trygghet på arbeidsplassen, o.l. Reiss i samarbeid med fakultetets ARK-koordinatorer Tonje Olsen og Karoline Farbrot, er på erfaringsrunde med enhetene. Som styringsgruppe for ARK inviterer LAMU gruppen til møte ved en senere anledning.

4. Orientering v/ lokalt hovedverneombud 

  • Mia Brunelle Jønnum orienterte om det planlagte seminarer for LAMU-medlemmer og verneombud på fakultetet. Hensikten med seminaret er å skape engasjement for vernearbeidet, spesielt sett opp mot ARK og å trygge verneombudene i ARK-prosessen.

5. Orientering v/ HMS-koordinator 

6. Orientering fra bedriftshelsetjenesten

  • Kristine Møllo-Christensen orienterte om knivhendelsen og at saken opptar arbeidsmiljøutvalgene. BHT tilbyr kurs i førstelinjen. Kurs ansatte tar blir registrert i SAP og ledere kan ta ut rapportene.
  • BHT har 10 timer til rådigheter for ubehagelige hendelser. Det er rettet mot studentkontakter, men også til interesse for undervisere. Kurs bør kjøres med jevne mellomrom.

7. Orientering fra læringsmiljøkontakt 

  • Signe Thorstad orienterte om arrangementer tilknyttet Verdensdagen for psykisk helse. Arrangementene er åpne for alle med et studentfokus primært. Det blir avholdt et frokostseminar rettet mot ansatte, og Thorstad oppfordrer medlemmer av LAMU til å promotere dette arrangementet blant ansatte.
  • Thorstad orienterte om at det er få læringsmiljøsaker som virker interessant for studentene. Det er vanskelig å få til et enhetlig læringsmiljø ved fakultetet og ønsker at studentrepresentantene kommer på banen. 

8. Orientering fra studentrepresentant 

  • Veronica Dahlby Tveitan fulgte opp siste punkt i forrige sak. Det er vanskelig å få til et enhetlig læringsmiljø og det er mange studenter som følger mangel på et sammensveiset læringsmiljø.
  • HFSU har inngått et samarbeid med Uglebo dette semesteret. Hver torsdag deles det ut vafler til studentene. Det arrangeres også «vennelunsj» som går ut på at studenter gjennom påmelding møtes for nye vennskap. Antall påmeldte var høyt, mens oppmøtet var lavt.

9. Eventuelt 

Ingen saker til eventuelt 

 

Publisert 5. mars 2024 10:17 - Sist endra 5. mars 2024 10:17