Protokoll fra instituttstyremøte 28.november 2017

Det ble avholdt et styremøte i IMKs lokaler 28. november 2017, rom 418, fra kl. 1115 til kl. 1300.

Tilstede: Arne Krumsvik, Gunn Enli, Marika Lüders, Jon Inge Faldalen,  Anders Lysne, Haakon Berg-Johnsen, Thea Asora Sørlund Johannesen, Kari Steen-Johnsen,  Aina Nessøe (administrasjonsleder), Maria Utheim (undervisningsleder).

Frafall: Torstein Norum Bugge

Referent: Aina Nessøe

Ordinære saker

Sak 42/17: Utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne protokollen

Vedtaksforslag:

Instituttstyret godkjenner innkallingen og vedtar at følgende personer pekes ut til å godkjenne og undertegne protokollen for 31. oktober 2017:

 

Haakon Berg Johnsen  og Marika Lüders

 

Saker til behandling i åpent møte

Orienteringssaker

Sak 43/17: Protokoll fra instituttstyrets møte 31. oktober 2017

Saksdokument: Protokoll 31. oktober 2017

Protokollen tatt til orientering. (Kommentar fra styret om at det manglet et ord i en setning om budsjettunderskudd. Feil rettet) 

Sak 44/17 Orienteringer fra ledelsen

  • Instituttleder orienterte om styringsdialogmøtet med fakultetsledelsen 16. november. Fakultetsledelsen uttrykte bekymring for instituttets langtidsbudsjett som viser et økende merforbruk, og etterspurte tiltak for å bringe økonomien i balanse på mellomlang og lengre sikt. Instituttleder redegjorde for 6-punktsplanen (jf budsjettnotatet i sak 49/17)
  • Instituttleder informerte om UiOs rutiner for håndtering av saker om seksuell trakassering/uønsket seksuell oppmerksomhet. IMKs ledelse har gjort seg kjent med regelverk og rutiner for håndtering og dokumentering av denne typen saker. Informasjon er gitt ansatte og studenter i form av i nyhetsbrev, nettsider og epost. 

Sak 45/17 Orienteringer fra studentene

  • Det er eksamenstid og dermed få andre aktiviteter å melde om.

 

Diskusjonssaker

Sak 46/17 IMKs årsplan 2018-2020

Saksdokumenter:

- Framleggsnotat datert 22.11.2017

- Utkast til IMKs årsplan 2018-2020

Styrets ga en rekke innspill til årsplanen som overordnet gikk på å tydeliggjøre sammenhengen mellom tiltak og målsetning samt mer konkretisering av tiltakene.   
Ledelsen tar kommentarer og forslag til etterretning. Årsplanen framlegges for styret som vedtakssak på første møte i 2018.

 

Vedtakssaker

Sak 47/17 Styrekalender vår 2018

Saksdokument: Framleggsnotat av 20.11.2017

Vedtak: Forslag til datoer vedtas.

 

Sak 48/17 Finansiering av forskningssamarbeid ved IMK 2018

Saksdokumenter:

- Framleggsnotat ved instituttleder av 23.11.2017

Dokumenter som utgjør vurderingsgrunnlaget, deles til stemmeberettigede styremedlemmer (intern saksbehandling, u.o. offl. § 5 første ledd). Meroffentlighet blir vurdert etter avsluttet saksbehandling. Tildeling av utlysningene blir ikke vedtatt enkeltvis, men foreslås behandlet som et samlet vedtak.

Kommentarer: Søknadene hadde i varierende grad svart på utlysningen, budsjettene fulgte ikke oppsatte kriterier og det manglet sammenheng mellom omfanget av budsjetterte kostnader og tilhørende aktiviteter. Det blir derfor nødvendig med en revisjonsrunde av noen av søknadene og tilhørende budsjetter.  

Vedtak:

  • Søknader om driftsmidler til aktiviteter som omfattes av utlysningen innfris. 
  • Det tas forbehold om avkortning som følge av annen finansiering (e.g. PES-midler).
  • Instituttledelsen innvilger endelig nivå på frikjøp og vitenskapelig assistanse etter at søkerne har levert revidert søknad med mer detaljerte planer.
  • I endelig tildeling av ressurser skal det legges vekt på historisk resultatoppnåelse.     

 

 

Sak 49/17 IMKs Budsjett 2018 og langtidsbudsjett

Saksdokumenter:

- Framleggsnotat ved instituttleder og administrasjonsleder av 22.11.2017

- Budsjettnotat IMK

Kommentarer: IMK's langtidsbudsjett viser store underskudd i perioden 2018-2020. Dette er en følge av økte personalkostnader for nye tilsettinger og egenandeler til ekstra undervisningsår for postdoktorer. Fra og med 2018 må vi utnytte både personal-ressursene og driftsmidlene på en måte som understøtter målene om økte eksterne inntekter og økt gjennomføring av studenter.    

Vedtak: Budsjettet vedtas med forslag om midler til forskningssatsninger og tildeling av fakultetsstipendiat for 2018 til "Living the Nordic Model".

 

Saker til behandling i lukket møte

Vedtakssaker

Sak 50/17 Innstilling til stilling som doktorgradsstipendiat i medievitenskap med fordypning i barn, ungdom og medier tilknyttet EU Kids Online prosjektet

Saken er unntatt offentlighet, jfr off.l. §25. Dokumenter i saken deles ut til stemmeberettigede styremedlemmer.

Saksdokumenter:
- Framleggsnotat av 20. november 2017
- Intervju- og innstillingskomiteens forslag til innstilling
- Dokumentasjonen til de innstilte søkerne
- Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO

 

Vedtak: Innstilling til stilling som doktorgradsstipendiat vedtas. Saken oversendes til Fakultetets tilsettingsutvalg.

 

Eventuelt

Meldt in 24.11.2017 av instituttleder Arne Krumsvik

Orienteringssak

51/17. Tilsetting av ny instituttleder på IMK: prosessen videre

Kunngjøring av stilling som instituttleder blir publisert så raskt som mulig. Utlysningsteksten fra forrige runde blir benyttet og fakultetsledelsen undersøker om det kan utlyses for en hel periode (4 år) eller om stillingen må utlyses som et vikariat ut nåværende åremålsperiode. Arne fratrer f.o.m 15. mai og ny instituttleder forventes å tiltre 1.august. Nestleder Maria Utheim vil fungere i overgangsperioden.

IMK styret utpekte følgende medlemmer til innstillingskomitéen: Eli Skogerbø, Marika Lüders og Malena Haaland Lindberg (student). Komitéleder er dekan Arne B. Amundsen.
 

Publisert 29. nov. 2017 14:48 - Sist endret 23. jan. 2024 13:43