Protokoll fra Instituttstyremøte 11. juni 2019

Det ble avholdt et styremøte ved IMK den 11. juni 2019 fra 1215 til 1350. 

Tilstede: Eiri Elvestad (styreleder), Eli Skogerbø (FVA), Jon Inge Faldalen (FVA), Gry Rustad (MVA), Katerina Houben (TAA), Marius Frans Linus Hillestad (studentrepresentant), Francis Therrien (studentrepresentant), Kari Steen-Johnsen (ekstern styrerepresentant). Marika Lüders kom til sak 21/19.
Tilstede ellers: Maria Utheim (vara styreleder), Petter Bae Brandtzæg (forskningsleder), Aina Nessøe (administrasjonsleder).
Styresekretær: Katerina Houben

Agenda

Saker til behandling i åpent møte


Sak 16/19: Godkjenning av innkallingen og utpeking av to medlemmer til å godkjenne og undertegne dagens protokoll

Styret godkjenner innkallingen. 

Følgende medlemmer utpekes til å undertegne dagens protokoll:

Kari Steen-Johnsen og Francis Therrien.

Sak 17/19: Protokoll fra instituttstyrets møte 7. mai 2019

Saksdokumenter: Protokoll fra instituttstyremøte 7. mai 2019
Styret har kommentert at det trengs tilføyelser til redegjørelsen av diskusjonen rundt sak 10/19 (bla om medieforskerkonferanse, status forskningssøknader og status HF økonomi). 

Vedtak: Instituttstyret godkjenner protokollen med de endringene som framkom i møtet. 

Sak 18/19: Orientering fra ledelsen (O)

- Medieforskerkonferanse: Det er nedsatt en arbeidsgruppe bestående av Marika Lüders, Elisabeth Staksrud, Øyvind Ihlen, Steffen Krüger fra den vitenskapelige staben, og Katerina Houben fra administrasjonen. Det er sendt ut forespørsler om lokalet. Mer informasjon kommer til høsten.

-  Videreutdanning: Det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal utrede muligheter for utviklingen av videreutdanningstilbud ved IMK. Mer informasjon kommer til høsten.

Sak 19/19: Orientering fra studentene (O)

Studentene rapporterer om en vellykket avslutningsfest. Det var ikke mange påmeldte, trolig grunnet eksamensperioden, noe studentutvalget tar hensyn til neste gang arrangementene skal planlegges. 

Sak 20/19: Økonomirapport - 1. tertial 2019 (O)

Saksdokumenter:

Framleggsnotat av 27.05.2019

Økonomirapporten ble presentert av administrasjonsleder Aina Nessøe. Det henvises til saksdokumenter. IMK har fortsatt en betydelig underskudd og lønnskostnadene er den største utgiftsposten. Flere planlagte naturlige avganger (pensjon) er allerede budsjettert,  og stillingene blir ikke erstattet. I tillegg iverksettes det flere store og små innsparingstiltak både i administrasjonen og i driften. Administrasjonen jobber allerede med ett årsverk mindre enn budsjettert med oppgavene spredt på alle administrative ansatte. Forskningskonsulent-stillingen blir også "fryst" fram til slutten av året og stillingens oppgaver fordelt på resten av administrasjonen.

Innspill fra styret:

Styret mener at støtte til forskning er et prioritert område for IMK og man trenger en forskningskonsulent i staben. Styret ber om en helhetlig og tallfestet gjennomgang av forslag til innsparingstiltak og deres konsekvenser for IMKs økonomi.

Ledelsen tar dette til etterretning og skal forberede en sak om innsparingstiltak for første møte etter sommeren.

Sak 21/19: Tilstandsrapport eksterne forskningssøknader (D)

Saksdokumenter:

- Framleggsnotat

- Skisse til IMKs forskningsstrategi

Presentasjonen av IMKs forskningsstrategien ble gitt av forskningsleder Petter Bae Brandtzæg. Det henvises til vedlagt presentasjon. I korte trekk handler strategien om at vitenskapelige ansatte må dra synergieffekter ved å samarbeide på tvers. Det satses mer på publisering og formidling, økning av søknader og deling av erfaringen.

Innspill fra styret:

Styret ber ledelsen om å gjennomføre en kartlegging av ansattes kompetanse framfor gruppering etter fagområdene. Styret mener det bør legges til rette for kontinuerlig og jevn evaluering av søknadene og søknadsdeling hvor man imidlertid trenger en kulturendring i staben. Det er også flere tilbud der ute som kan tas i bruk (kursering i prosjektskriving, Universitetsbibliotekets tilbud osv.)

Ledelsen opplyser om at seminaret på Tøyen nettopp blir viet til diskusjon av forskningssamarbeid på tvers av fagområdene. Ledelsen tar forslag om å kartlegge ansattes vitenskapelige kompetanse til oppfølging.

 Saker til behandling i lukket møte


Sak 22/19: Innstillingen til stillingen som forsker, eksternt finansiert prosjekt "Barn og Internett – Risiko og rettigheter”  

Saken er unntatt offentlighet, jfr off.l. §25. Saksdokumenter distribueres til stemmeberettigede styremedlemmer via lukket hjemmeside.

Vedtak: Innstillingen til stillingen som forsker vedtas. 

 

Eventuelt

Meldt inn av instituttlederen i møtet.

Sak 23/19 - IMKs lokaler(muntlig orientering)

Instituttleder orienterer om at UiO planlegger å flytte ut av Forskningsparken innen 2023. Selv om IMKs ønsker om eventuell samlokalisering med andre miljøer på UiO ikke nødvendigvis blir innfridd, er det viktig å tenke ulike prioriteringer ang samlokalisering som er mest gunstig for instituttet.

Publisert 18. juni 2019 10:52 - Sist endret 23. jan. 2024 13:43